Trafikksikkerhetsorganisasjonen Ung i trafikken deltar i forskningsprosjektet «Ungspar»k, som skal kartlegge mobilitetsvaner blant ungdom i ni kommuner. Dette gjør de for å få kunnskap om hvordan elsparkesykkelen har fått plass i de unges hverdag. Da organisasjonen fikk tilskudd fra Stiftelsen DAM til å lag videoinnhold for å påvirke ungdom til tryggere elsparkesykkelatferd, fikk JCP Prad jobben med kampanjen.

- JCP Prad pitsjet en morsom videokampanje til oss, som vi tror kan trenge gjennom støyen på sosiale medier og få unge til å tenke seg om to ganger før de gjør noe de ikke burde på elsparkesykkel, sier prosjekt- og kampanjeansvarlig Liv Marie Bendheim fra Ung i trafikken.

Det er laget tre filmer hvor hver vier oppmerksomheten til ulik farlig adferd; kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring med mer enn én person på sykkelen og uoppmerksom kjøring.

Til å spille de noe skrullete hovedrollene i de tre filmene blir spilt av influencer kjent fra blant annet «Paradise Hotel» og «God Kveld Norge», Aleksander Sæterstøl.

- Det finnes ikke noe mer dustete enn folk som på død og liv skal kjøre elsparkesykkel sammen, på fylla eller uten å følge med, sier kreatørene Christian Kruse og Victoria Allan som nå jobber med å få bukt på den type handlinger.

- Derfor ville vi lage noe som bare sa det som det var, så folk kan slutte å være duster på elsparkesykkel, avslutter de.

Les også: Kjendispar blir nye God kveld Norge-programledere

Her kan du se den ene av de tre filmene.