I år juryeres kategorien «Årets nyskaping» for første gang i INMAs prisutdeling Gulltaggen. Juryen nominerer arbeider som kan vinne spesialprisen, og kriteriet for nominasjon er at «arbeidet inspirerer og begeistrer, og demonstrerer hvilke kreative muligheter som finnes.»

- Av alle arbeidene er det disse en samlet fagjury mener bidrar med å skape noe nytt som bør inspirere oss alle andre litt ekstra. Gratulerer i massevis til de nominerte og lykke til, sier INMA-leder Camilla Grund.

Det er Anorak, Blank, Los & Co, Tante RandiTry og Pol som nå kjemper om å vinne spesialprisen for sine arbeider for Sats, Sondre Justad, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, DNB og Syng.

Hvem som stikker av med seieren til slutt offentliggjøres på prisutdelingen 15. juni.

- Endelig kan vi ha en ordentlig prisutdeling igjen og ikke minst gjøre skikkelig stas på årets vinnere, sier Grund.

I årets Gulltaggen Award konkurreres det i ni ulike kategorier, fordelt på fire ulike fagdisipliner. Disse fagdisiplinene er innholdsmarkedsføring, reklame og kommunikasjon, design og teknologi og mediestrategi. I tillegg kommer spesialkategoriene «Årets nyskaping», «Best in Show» og den gjeve «Æresprisen».

Try er byrået med flest antall bidrag på shortlist med sine 12. Deretter følger Pol med ni, tett etterfulgt av Anorak med åtte bidrag og Tante Randi med syv. Totalt er det 28 bedrifter å finne på årets shortlist.

Se alle nominasjonene her.