Skatteetaten står foran et stort moderniserings- og digitaliseringsprosjekt. I tillegg til over 100 nye IT-hoder ser de også etter folk i fagfelt som jus, teknologi og økonomi.

I jakten på folk har de fått med byrået Atyp på laget. De gikk seirende ut av Skatteetatens byråkonkurranse i fjor. Nå har de utviklet et nytt overordnet kommunikasjonskonsept.

- Når vi nå skal rekruttere nye ansatte i markeder hvor det er stor og økende konkurranse om de beste hodene, må vi få frem den gode historien om hvordan det er å jobbe i og for Skatteetaten. Det var derfor naturlig å fremheve det unike samfunnsoppdraget vårt som en av flere grunner til å jobbe hos oss, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum i Skatteetaten. 

Bruker egne ansatte
Konseptet har fått navnet «Fra alle. For alle» og er ment til å peke på viktigheten av at alle bidrar med det de skal, fordi skatt og avgifter skal dekke tjenester som kommer alle til gode, skrier Skatteetaten i en pressemelding.

- Kampanjen fremhever at du i Skatteetaten er på jobb for fellesskapet. Du får en jobb som både er utviklende for deg selv og viktig for alle i hele landet. Dette har vi valgt å legge vekt på i denne kampanjen sier Bugge Mjærum.

Til å fronte kampanjen bruker etaten sine egne ansatte. Bugge Mjærum forteller at de gjør dette for å gi et ekte bilde av hvem som jobber i Skatteetaten og for å skape intern stolthet.

- Det var viktig for oss å bruke egne ansatte i kampanjen. Både for å gi et ekte bilde av hvem vi i Skatteetaten er og for å skape intern stolthet i organisasjonen, sier Bugge Mjærum.

Se Skatteetatens rekrutteringsfilm her:


Vil bygge kjennskap

I tillegg til digitale kanaler, er kampanjen synlig på kino og utendørs på steder der Skatteetaten trenger flest IT-hoder, for eksempel i Oslo, Trondheim, Mo i Rana og Grimstad. Målet med kampanjen er å bygge kjennskap og nysgjerrighet til Skatteetaten som arbeidsgiver og øke interessen for å sjekke ut jobbmuligheter i etaten.

Det er det kreative teamet Trond Vestengen og Dagmar Kollstrøm som har utviklet konseptet og kampanjen, sammen med rådgiver Svein Larsen og prosjektlederne Sonja Njølstad og Anita Dahling.