Reklamebyrået Schjærven fyller 60 år og gjør et lite løft for å senke snittalderen ved å ansette fem 20-åringer. 

- Ved å fylle på med unge talenter, så opprettholder en 60 år gammel bedrift en ung og sprek tilnærming i reklamebransjen under mottoet salg kan kjøpes, sier byråleder Stein Bostad.

De siste ukene har fem unge talenter sjekket inn hos Schjærven med kompetanse innen design, tekst, TikTok, YouTube, podcast og søk.

- Rekrutteringen handler om å øke kapasiteten til både eksisterende og nye kunder, sier Bostad.

Av nye kundeforhold, nevner han Fjord Line, Bjørklund, Havila Kystruten, Elektroimportøren, Floriss, Elden Advokatfirma og Eiendomsmegler Krogsveen.

- Det er utrolig inspirerende å få inn perspektivene fra de alle yngste talentene, og se hvordan de utfordrer oss med ny og kanskje overraskende kunnskap om de kreative mulighetene i de ulike flatene, sier Nanna Haggstrøm, leder for kreativ avdeling i Schjærven.

De nyansatte talentene er håndplukket basert på sterk digital kompetanse, kanal kreativitet og engasjement for historiefortelling på ulike flater.

Kathrine Skjærum (23) har tidligere bygget TikTok-kanalen til Mer av Oslo, mens Kasper Bugge Kaspersen (23) driver en egen YouTube-kanal, lager musikk og har utgitt podcaster. Tilde Garmager (26) kommer fra festival og musikkbyrået Sky Agency, Hannah Andersen (21 ) kommer rett fra skolebenken på Noroff og Emilie Slattum Martinsen (23) er utdannet grafisk designer fra Westerdals, og kommer fra digitalbyrået Netspire.

- Nyansettelsene styrker det allerede sterke content-teamet vi har bygget opp i Schjærven gjennom flere år. Vi i Schjærven gleder oss til å utfordre kundene med et enda større arsenal av digital nytenkning, forteller Petter Brenna Rian, fagansvarlig for innholdsproduksjon.

Går ungt:

Schjærven-toppene Knut Røse, Nanna Haggstrøm og byråleder Stein Bostad går ungt når landets eldste reklamebyrå skal ansette. Rekrutteringen handler om å øke kapasiteten til både eksisterende og nye kunder, sier Bostad.