Ikea Norge vakte oppsikt med fjorårets «The Trash Collection 2021» der de fant og dokumenterte Ikea-møbler som var kastet på søppeldynga, i skogholt og forlatt på gata. Kampanjen har tidligere blitt belønnet med gull i reklamekonkurransen Epica, og nå kan reklamebyrået Try legge til sølv og bronse i Clio Awards på merittlisten.

Sølvet kommer i kategorien Integrated og bronsen i Out of Home.

- Det er utrolig gøy å se hvordan jobben blir mottatt ute i verden, og vi er veldig stolte over to metall i Clio! Spesielt stas er det å få sølvet i integrert, når vi ser nivået og konkurransen i samme kategori, sier Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen.

Suksessen har også blitt lagt merke til hos Ikeas globale hovedkontor som har bestilt en oppfølgerkampanje som skal rulles ut i flere internasjonale markeder. Den har fått navnet «The Life Collection 2022» og fokuserer på historiene som ligger bak møblene som ikke lenger er i bruk.

Les mer: Prisvinnende norsk Ikea-reklame blir global kampanje

Clio-sølv ble det også på Westerdals-teamet Jakob August Andresen og Trym Bjor Aasheim i for «The Beer Harmony» som de har laget for Budweiser. De går nesten helt til topps i kategorien Student Direct og plukker opp en bronse i Student Experience/Activation.

Duoen jobber i dag i Anti.

Pol henter en bronse i kategorien Public Relations for Posten-filmen «When Harry met Santa» og svenske B-Reel Films henter en bronse i kategorien Film Craft (Direction) for samme film.