Bransjeorganisasjonen INMA arrangerer i disse dager en nasjonal konkurranse for å finne det aller beste, unge kreative teamet som skal representere Norge i «Young Lions Digital» i Cannes senere i år. I forrige uke presenterte 12 norske team under 30 år sine digitale løsninger på årets brief fra oppdragsgiver Mental Helse Ungdom seg for juryen der samtlige team bedømmes på kreativitet, originalitet, nytenkning og gjennomføringsevne.

Tre team fra Cavai, Schibsted Partnerstudioo og Anorak og Publicis er med er nå plukket ut til å kjempe i den norske finalen.

Reklame-par får ny sjanse
Ett av teamene har også vært med i konkurransen før og det er kreatørene Sollin Sæle og Per Berge Moe. Sist gang vant de to den norske konkurransen, men lykkes ikke helt under den digitale versjonen av Cannes i fjor. Nå har de sjansen på nytt, selv om de to reklametalentene har splittet opp profesjonelt etter at de to jobbet sammen i Anti sist.  

- Selv om vi er skilt som teampartnere er vi fortsatt gift privat, og vi har dette som fast tradisjon hvert år. Noen drar på romantisk tur, vi gjør Cannes Young Lions Digital. I tillegg har vi jo ambisjoner om eget byrå i 2030, og da tenker vi at det er smart å ikke glemme hvordan vi jobber sammen underveis. Heldigvis virker det som om vi fortsatt kan komme på gode idéer sammen inntil videre, Sollin Sæle som til daglig jobber i Anorak.

Les også: Anorak med stjernesignering - danner nytt kreativt team

- Det var litt irriterende
Makkker og livsledsager Per Berge Moe, som har lagt karriereveien til Publicis siden sist, sier det er et revansjelystent par som nå forsøker seg igjen.

- Da vi deltok for første gang i fjor vant vi i Norge, men nådde ikke opp i Frankrike. Det var selvfølgelig litt irriterende, og nå kan vi nesten ikke gi oss før vi får pallplassering der og. Vi lærte mye, og kommer til å dele det vi vet nå med vinnerne uansett hvem det blir. Vi håper selvfølgelig mest på å vinne selv, men vi er fornøyde så lenge Norge vinner, sier Moe.

Les også: Kitchen styrker laget med nye talenter: - Det skjer spennende ting her

I den norske finalen skal de to konkurrere med Mellina Villanueva og Fabian Bjørne-Larsen fra Cavai og Vilde Heldal og Sofie Skogstrøm fra Schibsted Partnerstudio.

- Det er fantastisk inspirerende å se hvor flinke og kreative de aller yngste i bransjen er med tanke på å utnytte tilgjengelig teknologi i kreative løsninger. Jeg blir like glad og stolt hver gang vi arrangerer dette, men i år må jeg si at nivået var imponerende høyt, og med denne gjengen har jeg kjempetroen på at vi i Norge kan utmerke oss internasjonalt også utenfor denne konkurransen i fremtiden. Og det varmer mitt digitale hjerte enormt, sier daglig leder Camilla Grund i INMA.

Det er storjuryen i Gulltaggen som har foretatt juryeringen og den består, foruten Grund selv, av jurygeneral Marita Viken fra Unfold samt jurylederne i årets fire fagdisipliner, Erik Haukaas Aspaas som er innholdsleder i Schibsted, Kristin Kokkersvold som er UX-designer og daglig leder i Studio Netting og Linus Hjellström som er kreativ leder i SMFB.

- Å sitte i juryen for Young Lions var veldig inspirerende og gøy. Og etter to år foran en skjerm var det forfriskende å få arbeidene presentert i det virkelige liv. Vi var imponert over nivået på innsendelsene, sier jurygeneral Marita Viken i Gulltaggen.

Hvem som stikker av med seieren i den nasjonale konkurransen og får representere Norge i den internasjonale konkurransen vil bli annonsert senere i mars.