Det var et revansjelystent reklame-par som kjempet om en ny finaleplass i talent-VM da Kampanje snakket med Sollin Sæle og Per Berge Moe sist. Da var teamet, som splittet opp profesjonelt da de sluttet i Anti, plukket ut til å delta i den norske finalen i Cannes-konkurransen Young Lions i kategorien «Digitalt».

Nå er det klart at teamet vinner denne konkurransen for andre året på rad, og dermed får Sæle og Berge Moe muligheten til å revansjere seg under årets reklame-VM og oppnå en drøm de har hatt sammen lenge.

- Utrolig gøy at Sollin og Per får nok en mulighet til å slå resten av verden innen digital kreativitet. De er et utrolig sterkt team, som stråler ekte engasjement og forståelse for teknologi i det kreative arbeidet. Vi i INMA krysser fingre og tær sammen med resten av Norge, og ønsker dem lykke, lykke til i finalen, sier daglig leder i INMA, Camilla Grund.

- Fast tradisjon hvert år
Det var det samme teamet som gikk til topps i 2020, og representerte Norge i 2021, etter at 2020-finalen ble utsatt til 2021 på grunn av korona. Nå får de to, som også er sammen på privaten, altså en ny sjanse.

- Selv om vi er skilt som teampartnere er vi fortsatt gift privat, og vi har dette som fast tradisjon hvert år. Noen drar på romantisk tur, vi gjør Cannes Young Lions Digital. I tillegg har vi jo ambisjoner om eget byrå i 2030, og da tenker vi at det er smart å ikke glemme hvordan vi jobber sammen underveis. Heldigvis virker det som om vi fortsatt kan komme på gode idéer sammen inntil videre, sier Sollin Sæle som til daglig jobber i Anorak.

Les også: Anorak med stjernesignering - danner nytt kreativt team

Sæles Cannes-makker blir som i fjor Per Berge Moe, som har lagt karriereveien til Publicis siden sist. I forbindelse med den norske finalen kunne Berge Moe fortelle at det var et revansjelystent par som nå forsøker seg igjen.

- Da vi deltok for første gang i fjor vant vi i Norge, men nådde ikke opp i Frankrike. Det var selvfølgelig litt irriterende, og nå kan vi nesten ikke gi oss før vi får pallplassering der og. Vi lærte mye, og kommer til å dele det vi vet nå med vinnerne uansett hvem det blir. Vi håper selvfølgelig mest på å vinne selv, men vi er fornøyde så lenge Norge vinner, sier Moe.

Les også: Kitchen styrker laget med nye talenter: - Det skjer spennende ting her

- Vinnerteamet utmerket seg
Cannes Lions arrangerer hvert år en konkurranse for unge kreatører som kalles Young Lions Competitions. Her konkurrerer unge team fra hele verden i ulike kategorier om å bli «verdensmestere» innen kreativitet. For å komme dit - og konkurrere mot resten av verden - må man vinne en nasjonal konkurranse først og i «Digital» møtte Sæle og Berge Moe tøff konkurranse fra Mellina Villanueva og Fabian Bjørne-Larsen fra Cavai og Vilde Heldal og Sofie Skogstrøm fra Schibsted Partnerstudio.

Årets brief kommer fra oppdragsgiver Mental Helse Ungdom samtlige team har blitt vurdert på kreativitet, originalitet, nytenkning og gjennomføringsevne. Det er storjuryen i Gulltaggen som har foretatt juryeringen og den ledes i år av Marita Viken fra Unfold.

- Vinnerteamet utmerket seg spesielt med god innsikt og en annerledes tilnærming til oppgaven. I tillegg til god formidlingsevne så syntes vi at grepet de hadde tatt var både enkelt og genialt. Ved at mennesker som har god psykisk helse kan donere bort sin TikTok-algoritme til noen som sliter, kan verden straks se litt lysere ut. Dette er en uventet, spennende og teknologisk drevet kreativ løsning som oppleves som et friskt pust inn i den digitale verdenen av kaninhull som vi kaller sosiale medier, sier Viken.

- Unge som sliter fanges av algoritmen
Foruten Viken og Grund selv, har jurylederne i årets fire fagdisipliner i Gulltaggen bestått av Erik Haukaas Aspaas, innholdsleder i Schibsted, Kristin Kokkersvold, UX-designer og daglig leder i Studio Netting og Linus Hjellström, kreativ leder i SMFB.

- Sæle og Moe velger en helt annen tilnærming: Man må ha psykisk helse for å hjelpe. Med deres kreative løsning «God psyke kan deles» lar de Mental Helse Ungdom invitere unge og influencere som føler at de har en god psyke til å donere TikTik-algoritmen sin til noen som ønsker å teste å se verden litt annerledes. Unge som sliter fanges av algoritmene i en mørk verden på nett, så grepet med at friske kan donere algoritmen sin er annerledes, enkel og genial. Dette er en uventet, spennende og teknologisk drevet kreativ løsning som oppleves som et friskt pust inn i den digitale verdenen av kaninhull som vi kaller sosiale medier, heter det i jurybegrunnelsen.

Tidligere har Dentsu-teamet Sofia Allstrin og Silje Fylling gått av med seieren i «Media»-kategorien, mens det unge DNB-teamet Niroshan Roman og Mathias Flo Hjetland reiser til Cannes for å slåss om gullet i kategorien «Marketing». I klassen for «Print» var det Pol-kreatørene Sindre Holmedal Johnstad og Erlend Løfald som gikk helt til topps. Alle vinnerne av de norske finalene i konkurransen skal representere Norge under reklame-VM i Cannes i «Young Lions».