I fjor høst rullet den kinesiske elbilprodusenten Nio inn i Europa med Norge som første destinasjon. Lanseringen ble akkompagnert av en helt ny reklamefilm utarbeidet av DDB Oslo. Det ble imidlertid raskt klart at byrået ikke ville fortsette samarbeidet med Nio som følge av en interessekonflikt.

Nå er det Apriil Reklame Oslo som har tatt over styringen. De er fra før av Nios designbyrå i Norge.

- Apriil har vært en uunnværlig partner for oss og arbeidet de har gjort har vært med på å forme vår visuelle identitet og tone på en måte som direkte har bidratt til den store suksessen vi har opplevd i 2022, sier Asbjørn Mitusch, kommunikasjonsspesialist i Nio.

- Når det kommer til utformingen av taktiske kampanjer er det ingen vi heller ville jobbet med, legger han til.

Les mer: Ville holdes hemmelig – nå står Nios norske reklamebyrå frem

Sammen har de utviklet Nios første globale vinterkampanje. Hele kampanjen er produsert i Norge.

- Vi er allerede Nio designbyrå i Norge, så det var veldig hyggelig at de ønskede å legge denne kampanjen hos oss. Å allerede være tett på kunden strategisk og visuelt, og ha god kjennskap til identiteten i merkevaren, er en styrke når man skal lage kampanjer. Videre er det en tillitserklæring, da vi vet hvor mye akkurat denne kampanjen betydde for dem, sier byråleder Christian Raae i Apriil.