Kampanjen «Kunsten kommer hjem» stakk av med to gull under verdens største konkurranse innen Native Advertising - Native Advertising Awards 2022. Kampanjen ble laget i påvente av det nye Nasjonalmuseet. Museet tok med seg noen av de mest kjente kunstverkene på turné gjennom hele Norge. Hvert verk hadde en lokal tilknytning til stedet det ble utstilt på. Dette var utgangspunktet for innholdet som ble produsert i kampanjen «Kunsten kommer hjem».

Bak Kampanjen står PR-byrået Trigger som har hatt det overordnede konseptet og PR-arbeidet. Med på laget har også Amedia Innholdsbyrå vært, som har produsert og distribuert innholdsmarkedsføring i Amedias lokalaviser.

- For oss som jobber med lokal innholdsmarkedsføring, er det utrolig gøy å vinne to gull i en så prestisjetung konkurranse. Vi har lagt mye arbeid i både innhold- og distribusjonsstrategien, i tillegg til design og produksjon av denne kampanjen. Da er det ekstra stas at det blir lagt merke til internasjonalt, sier Marie Kallum, strategisk rådgiver i Amedia Innholdsbyrå.

Kampanjen gikk til topps i kategoriene «Best Series of Sponsored Articles» og «Brand of the Year».

- Her har vi laget 15 hyperlokale native-artikler som har blitt distribuert i 63 av Amedias lokalaviser for å promotere de ulike stoppestedene på Nasjonalmuseets Norgesturné. I tillegg har Nasjonalmuseet og Trigger reist rundt i hele landet med noen av våre største nasjonalskatter, forteller Kallum.

- I «Kunsten kommer hjem» har vi tatt kunsten med til alle landets fylker. Det har vært en heftig rigg, og et godt samarbeid med Amedia Innholdsbyrå og Nasjonalmuseet, noe som har vært avgjørende for at vi lyktes så godt med kampanjen. Det har vært en skikkelig laginnsats, sier innholdsrådgiver i Trigger, Charlotte Granbo.

Juryen består av fageksperter, og noen av dem anses som de fremste stemmene i verden innen native advertising.

- Native Advertising Awards fremmer de mest inspirerende, effektive og kreative arbeidene som har hjulpet organisasjoner over hele verden med å fortelle gode merkevarehistorier i en ikke-forstyrrende kontekst. Å bli nominert til en award er en signifikant utmerkelse, sier Jesper Laursen, CEO i Native Advertising Institute.