Tre år etter at reklamefestivalen Cannes Lions sist inntok den franske kystbyen skal konkurransen igjen stables på beina i juni i år. Det skjer uten bidrag fra Russland, bekrefter festivalledelsen i en pressemelding i dag.

- Vi står sammen med våre venner i Ukraina og våre mange partnere og bransjekollegaer i Russland som sterkt fordømmer handlingene til de russiske myndighetene. Til tross for at vi har et ønske om å feire kreativitet uavhengig av hvor den kommer fra, har vi besluttet at vi ikke vil akseptere bidrag eller deltakere fra Russiske organisasjoner i Cannes Lions eller våre tilknyttede prisutdelinger, skriver festivalledelsen i meldingen.

Ledelsen informerer også om at de vil donere penger til veldedige organisasjoner som jobber i områdene som er rammet, men de skriver ikke hvor mye.

- I tillegg vil vi, samtidig som vi anerkjenner at det kun er en liten gest, ønske ukrainske kreatører som har mulighet til å delta på Cannes Lions velkommen uten kostnad. Refusjoner fra ukrainske byråer vil også bli akseptert, skriver de.

Cannes Lions regnes som verdens største reklamekonkurranse. I 2020 ble hele festivalen avlyst, mens den i fjor ble avholdt som en digital prisutdeling.