Matvaregruppen Kavli, som blant annet er kjent for produkter som smøreost på tube, kaviar og majones, har valgt Ring 2 som sin nye samarbeidspartner på reklamesiden. Ring 2 består av tidligere partnere fra Pol, SMFB og Anti. Det ferske «småbyrået» ble startet opp i september i fjor

- Tidligere meritter, men også deres forståelse av vår konkurransesituasjon, gjør at vi føler oss trygge på at Ring 2 vil forvalte merkevaren vår utmerket, sier Gudfinna Traustadottir, markedsdirektør i Kavli i en melding. 

Men det ble ikke avholdet noen ordinær byråkonkurranse i forkant av byråvalget. 

- Byrået ble ikke valgt etter en tradisjonell pitsjprosess, men på bakgrunn av en presentasjon med påfølgende kjemimøte, før man ble enige om at Kavli og Ring 2 var en perfekt match, sier hun videre. 

Til Kampanje forteller hun at Pol har vært Kavlis hovedsamarbeidspartner i Norge de siste fem årene. I tillegg har de hatt samarbeid med Vice i Danmark og Flx i Sverige i den samme perioden.

- Pol har nå strategisk samarbeid med hovedkonkurrent og derfor har vi valgt å se etter ny byråpartner i Norge. Vi ser for oss langt og vellykket samarbeid. Vi har ikke kommentar til verdi fordi ikke alle beslutninger er tatt for årets produksjonsinvesteringer, sier hun. 

Med hovedkonkurrent tenker Traustaddottir på Tine, som altså jobber reklamebyrået Pol i dag. 

- Skiller seg fra andre byråer
Ifølge Traustadottir har Kavli lenge ønsket å samarbeide med et byrå som kan fungere som en forlengelse av markedsavdelingen.

- Det er ingen hemmelighet at vi ønsker oss en kreativ samarbeidspartner som tar initiativ, og ikke et byrå vi selv må ta kontakt med hver gang vi ønsker en oppgave løst. Måten Ring 2 organiserer seg på skiller seg fra andre byråer vi har vært i dialog med, og vi har stor tro på at et samarbeid mellom Kavlis markedsavdeling, vårt in-house byrå og Ring 2, kan bli til gull, sier hun. 

I meldingen heter det at Kavli, som er eid av den veldedige stiftelsen Kavlifondet, har en lang og stolt historie. For i tillegg til å være det de beskriver som et «innovativt næringsmiddelselskap», mener de at de gjennom 60 år bidratt til allmennyttige formål i Norge og internasjonalt.

- Det er veldig mange selskaper i dag som leter etter et såkalt «purpose» og strever med å finne ut hva deres plass i samfunnet er, utover det å tjene penger. Dette var Kavli forutseende nok til å forstå allerede i 1962, da sønn av konsernets grunnlegger la hele eierskapet til en stiftelse med allmennyttige formål, sier Per Kristian Voss Halvorsen i Ring 2.

- Drømmekunde for Ring 2
Halvorsen sier at han er imponert over Kavlis forretningsmodell og mener at dette er et godt utgangspunkt for kommunikasjonen.

- En ting er at de leverer på de rasjonelle behovene folk har når de velger pålegg, men at de også innehar en mer emosjonell verdi, nemlig at overskuddet deres faktisk kommer samfunnet til gode, er veldig interessant. Dette er ikke et påklistret budskap, som et slags avlat eller grønnvasking, men et høyst reelt og ekte samfunnsansvar. Når Kavli sier «Del med glede», er dette sant. De deler nemlig ut hele sitt overskudd til gode formål, og kjøper du et produkt fra Kavli er du en viktig del av det, sier han. 

Daglig leder i Ring 2, Ina Egelandsdal, forteller at de første konseptene ble presentert rett før jul, og at de etter planen skal gå i produksjon i februar eller mars.

Egelandsdal hadde sin første arbeidsdag i Ring 2 rett etter nyttår, og gleder seg stort til å komme i gang med samarbeidet.

- Ikke bare Kavlis kjente og kjære produkter, men også den lange historien og plassen i nordmenns hjerter, gjør dette til en annonsør som alle byråer ønsker å ha på kundelista. Legger du til det unike eierskapet deres gjennom Kavlifondet, så er dette rett og slett en skikkelig drømmekunde for oss i Ring 2, avslutter hun

Les også: Reklamegründer vil gjøre alvor av Småbyråprofil-spøk: - Mye interesse for dette