Det lever i dag 115.000 barn i fattigdom i Norge og ifølge en melding fra reklamebyrået Kitchen er Frelsesarmeen hver dag i kontakt med familier som sliter med å få det til å gå rundt. Nå har Kitchen samme med hele Publicis-systemet utrormer en ny kampanje der de ønsker å fortelle historien om et av disse 115.000 barna,

Adelheid Sæther, leder for innsamling i Frelsesarmeen, mener at julefilmen forteller en viktig historie. 

- Lite penger krever mye fantasi og filmen forteller en trist, men viktig historie om utenforskap. En følelse som alt for mange i landet vårt føler på hver eneste dag, spesielt i julen. Gjennom juleaksjonen ønsker Frelsesarmeen å gi en kjærkommen håndsrekning til disse menneskene. Pengene vi samler inn går til mat, klær, omsorg, fellesskap og opplevelser gjennom hele året, sier Sæther.

Carina Lladó, konsulent i Kitchen er full av lovord om kunden som hun kaller for hverdagshelter.

- Frelsesarmeen er en utrolig proff og engasjert gjeng med solid kjennskap til målgruppen. De står stødige som fjell bak filmens budskap. De er hverdagshelter som bidrar til en bedre hverdag for utallige mennesker, sier hun. 

Filmen, som markerte starten på fjorårets julekampanje, er i tillegg til å være utviklet av Kitchen, produsert av Fantefilm med Marius Holst på regi. Her kan du se filmen til Frelsesarmeen. 

Fortsatte med Kitchen
Frelsesarmeen har tidligere utviklet julekampanjen selv, men ettersom pandemien har vært utfordrende søkte de ekstern bistand i 2020. Valget falt på Kitchen og resultatet av samarbeidet ga resultater i julegryta.  Ifølge Llado ble det innsamlingsrekord og 48 prosent økning. Nå vil Frelsesarmeen fortsette samarbeidet med Publicisbyråene i 2022.

- Vi er utrolig glade for at fjorårets kampanje bidro til rekordinnsamling og at vi fikk fornyet tillit. Hele kontoret krysser fingrene for at årets kampanje bidrar til å støtte oppunder det viktige arbeidet Frelsesarmeen legger ned hele året rundt, sier Lladó. 

Les også: Kitchen beholder Frelsesarmeen på menyen

Sæther håper julekampanjen kan bidra til at Frelsesarmeen kan fortsette det viktige arbeidet.

- Frelsesarmeen setter stor pris på å møte giverne ansikt til ansikt, så betjente gryter vil fortsatt være en viktig tradisjon og møteplass for oss. Men for at alle skal kunne bidra har vi også satset på andre virkemidler, som julefilmen og digitale uttak, sier Sæther. 

 TV2 i svart rett etter premieren
Filmen, som hadde premiere på TV søndag 28. november, fikk en tøff start på TV-skjermen. Fredag 6. desember mistet en halv million husstander TV2-kanalene som følge av uenigheter mellom TV2 og Telenor.

Likevel kommer hovedfilmen på 60 sekunder til å gå på TV 2, Discovery samt i egne kanaler og som OLV. Det er i tillegg produsert eget innhold til sosiale medier, digitale boards og bannere.

Les også: Svarte skjermer på julaften for over en million TV-seere - TV 2 og Telenor er fortsatt ikke enige