Nordvik Eiendomsmegling fikk flere lesere av Dagens Næringsliv og Finansavisen til å sperre opp øynene i helgen med sine annonser i de to papiravisene.

Der trakk Nordvik frem sine ti beste boligmeglere og sine ti beste kvinnelige boligmeglere. At meglerhuset skilte mellom beste meglere og beste kvinnelige meglere fikk flere til å reagere. Blant dem Propr som selv rykket inn en helsides annonse i DN onsdag denne uken der det står: «Du trenger ikke være mann for å selge bolig. Du trenger faktisk ikke være eiendomsmegler heller».

- Vi fokuserer heller på at alle personer kan gjøre det samme uavhengig av om man er fra øst eller vest eller kvinne eller mann. Hensikten deres var nok ikke helt sånn som den kom på trykk, sier daglig leder og medgründer i Propr, Kjetil Eriksson, til Kampanje. 

Han mener sjansen var for god til å la være da konkurrenten Nordvik kom med en «klønete» annonse. 

- Vi skjønner at hensikten med annonsen ikke var slik den ble kommunisert, men vi opplever samtidig at vi er en utfordrer til den eksisterende bransjen, hvor vi legger til rette for meglerfri bolighandel, og da var dette for bra til ikke å gjøre noe ut av. 

Les mer: Eiendomsmegler slaktes for disse annonsene: - Har kommet feil ut

- Ikke «fæle folk»
- Har dere fått noe respons på annonsen?

- Ja, vi har fått mye humoristiske tilbakemeldinger. Folk synes vi har en morsom tilnærming til det, hvor vi avvæpner samtidig som vi har det litt gøy. Dette er ikke ment for å stemple Nordvik som «fæle folk», det er en humoristisk vri på det. Det er min jobb som utfordrer å synliggjøre oss, så da var dette på sin plass. 

Eriksson var med å starte opp Propr, som er en meglerfri løsning for å selge boligen sin, tilbake i 2016. Han har tidligere erfaring fra meglerbransjen selv, og forteller at han opplever bransjen som relativt likestilt. 

- Det er ikke noen menn eller kvinner som fremheves mer enn andre, men det er samtidig en mannsdominert bransje. Jeg opplever ikke at meglerkvinnene får noe dårligere vilkår, eller at det legges mindre til rette for dem enn menn. Det er det jeg tror Nordvik prøvde å få frem, selv om det ble veldig klønete, sier Eriksson.

Han ønsker å gjøre eienomdsmegleren overflødig med sin digitale tjeneste, som hjelper boligselgeren med å utforme boligannonse og prospekt, bestilling av takst, foto og nødvendig dokumentasjon, samt automatisk oppfølging under budrunde. 

Se hva Nordvik svarer etter bildet.

Propr Nordvik 2.jpg

Spark mot konkurrenten: Slik så Proprs annonse ut i Dagens Næringsliv denne uken.

- Vi har registrert annonsen
Kommunikasjons- og HR-direktør i Nordvik eiendomsmegling, Tom André Aas, sier følgende om annonsesvaret til Propr:

- Med annonsen vi hadde i DN og Finansavisen ønsket kjedeledelsen i Nordvik å vise frem noen av de svært dyktige eiendomsmeglerne våre, som vi er veldig stolte av. Vi hadde også et ønske om å løfte frem de kvinnelige eiendomsmeglerne spesielt, da vi vet at disse er underrepresentert i bransjen.

- Vi hadde de beste intensjoner med denne kampanjen, men vi ser at dette har kommet feil ut, og det er vi veldig lei oss for. Andre aktører i bransjen står selvfølgelig fritt til å gjøre det de vil, og vi har registrert annonsen til Propr. Ut over det har jeg ingen ytterligere kommentarer.

- En slik brøler fristet oss til å gjøre noe
Det er Mos reklamebyrå som står bak annonsen i tett samarbeid med Propr. Kreativ leder i Mos, Helena Egeland, forteller at de kjapt fikk tilslag på ideen. 

- Men det var Propr som initierte at vi skulle komme med et motsvar i DN. Ideen ble godkjent umiddelbart da Propr er en modig merkevare som tør å utfordre det etablerte. Vi forsto at annonsen nok hadde gode intensjoner, men når man gjør en slik brøler var vi umiddelbart fristet til å gjøre noe, sier hun til Kampanje.