Salgsselskapet Media Direct Norge har ansatt Eivind Németh som storkundeansvarlig på salg. Han kommer fra en tilsvarende stilling i Viva Media Group, og har før det erfaring fra Story House Egmont. 

- Jeg gleder meg til å være i gang for fullt hos Media Direct Norge. Det er et solid selskap, og kino som reklamebærer har mange sterke egenskaper og effekter. Dette blir gøy, sier den nyansatte.

Han mener kino har et stort potensial. 

- Jeg håper at mediekanalen snart er uten restriksjoner. Vi har svært mye godt innhold på gang, og annonsørene står klare. De vet at kinoreklame fungerer svært godt og bidrar med økt effekt på reklamekampanjene, fortstter han.

- Sterke i troen på 2022
Markedssjef Christer Solberg er fornøyd med å ha fått et nytt tilskudd i laget.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Eivind på laget vårt. Han kan vise til gode resultater, og innehar en solid kompetanse og erfaring som vi var på jakt etter. Vi gleder oss til han er ordentlig i gang, sier han.

Solberg håper nå på bedre tider, også for kino som mediekanal og som reklamebærer.

- Det har vært to tøffe år for oss i kinobransjen med stengte kinoer eller åpne kinolokaler med store begrensninger på bakgrunn av pandemisituasjonen. Men slutten av fjoråret viste at vi fortsatt har stor tillit hos annonsørene, og fjerde kvartal ble fantastisk for kinobransjen, forteller han.

Pandemikonsekvenser
Videre avslører Solberg at de har flere sterke og attraktive filmer i år, og at de opplever stor etterspørsel etter kinoreklame ved inngangen av det nye året. I starten på 2022 står filmer som «Spider-Man - No Way Home», «Kampen om Narvik», «Syng 2», «The Batman», «Top Gun Maverick» med flere for tur.

- Kino er vel den mediekanalen, sammen med event, som er blitt påført mest pandemikonsekvenser i form av stenging og begrensninger. Vi er derimot sterke i troen på 2022, sier Solberg.

I normalåret 2019 ble det solgt kinoreklame for drøye 200 millioner kroner i Norge. Etter fjorårets første 11 måneder hadde kino økt med 24,2 prosent sammenlignet med 2020. Det viser tall fra Mediebarometeret.

Media Direct Norge er Norges største salgsselskap på kinoreklame, og eies av Nordisk Film og Egmont.