Kommunikasjons- og reklamebyrået B17 har gått fra å være eid av Asker og Bærum Budstikke, til et nytt eierskap bestående av ansatte og Inbound-eier Tor Magnus Kolflaath. Med den nye eierstrukturen sikter byrået mot å være det foretrukne byrået i Asker og Bærum.

Tilbake i 2016 etablerte daværende leder for Budstikkas salgsorganisasjon, Ulf Kvalvik, en egen avdeling for å tilby skreddersydde markedsføringsløsninger for lokale annonsører. Avdelingen fikk navnet B17, og ble etter hvert et eget selskap som en søsterbedrift til lokalavisen Budstikka. Kvalvik, som nå er daglig leder i byrået, mener timingen for eierskiftet er god.

- Asker og Bærum Budstikke Holdning har vært en god eier for oss i en oppstartsfase. Vi har hatt organisk vekst siden oppstarten, også gjennom en krevende pandemi. Det at ansatte kommer inn på eiersiden er helt riktig. De har vært med fra starten og vært med på å bygge opp et av de mest spennende byråene i Asker og Bærum, sier han.

Seriegründer på eiersiden
Tor Magnus Kolflaath har kommet inn på eiersiden sammen med de ansatte. Han er gründer av byråene Idium, Inbound og HubEx.

- Tor Magnus kommer bringer med seg verdifull kompetanse med over 20 års erfaring innenfor utvikling av markedsføringsbyråer, sier Kvalvik og legger til at de nå får på plass en god strategisk partner.

For Kolflaath selv er det viktig at byråene har en tydelig profil.

- B17 sin filosofi er å være kundens forlengende markedsavdeling. I dette ligger det at B17 skal jobbe tett med kunder og være et ledende kommunikasjons- og reklamebyrå i regionen som tenker nytt, kreativt og annerledes, sier den nye deleieren.

Han mener byrået har «de riktige verdiene» på plass, noe som var viktig da han skulle være med på eiersiden.

- Ulf og resten av byrået har gjort en solid jobb og er rå på historiefortelling. Spesielt har jeg vært imponert over film- og podcastprodulsjonene deres, avslutter han.