Mercedes-Benz klar med sin første norske reklamefilm og det skjer etter en lang pause på hele åtte år. Det er reklamebyrået Atyp og Einar Film, med Aksel Hennie, på regi som står bak. Reklamefilmen kommer i anledning den nye modellen til den tyske bilprodusenten, EQS. 

- Når EQS skulle presenteres for det norske publikum var utfordringen å bringe sammen vår unike historie, hva den betyr og samtidig komme med et tydelig bevis på vår bærekraftige fremtid. De kreative hodene i Atyp landet på et enkelt manus som forteller en omfattende historie, mens Aksel Hennie og Einar Film oversatte ide til utrykk som nå ruller på både kino og TV, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge hos Bertel O.Steen Audun Hermansen.

Vanligvis er det internasjonalt produsert materiell som gjelder for lanseringene til Mercedes-Benz sine modeller, men ifølge Hermansen kommer «det av og til kommer det bilmodeller som krever spesiell behandling.»

- For en ringrusten kunde var det innslag av nerver, men da min mor felte en tåre på første screening ble nervøsitet erstattet av ren iver etter å få denne filmen på lufta, sier Hermansen.

- Alltid ekstra stas
Daglig leder i Atyp og vikarierende strategisk rådgiver, Hågan Pettersen, forteller at dette var et oppdrag de ville ta godt vare på.

- Det er alltid ekstra stas når man får lage en norsk reklamefilm for verdens største og beste bilmerke. En sjelden mulighet vi ønsket å ta godt vare på, sier Pettersen.

Sindre Veseth Foss og Ulrik Solum Waagsether i Atyp forteller at de ønsket å ta en reise tilbake i tid og gjøre den nye bilen personlig og gjenkjennelig.

- Uansett hvor teknologiske bilene har blitt, handler bil og bilkjøring stadig om følelser. Og de aller fleste har et minne av seg selv i en bil fra da de var små. Og vi tenkte at et slikt minne kunne være en fin måte å minne folk på at for Mercedes, så handler en elektrisk kjøreopplevelse om mye mer enn bilens drivlinje, sier Solum Waagsether.

Teamet fra Atyp besto av Sindre Veseth og Ulrik Solum Waagsether. Rådgivere var Alexander Mostue og Hågen Pettersen, Prosjektledere var Anita Dahling Almvik og Kathrine Hovden, mens produsent for filmen var Rut Sollie. Storyline står bak etterarbeidet, mens spesialeffektene ble utarbeidet av Gimpville. 

Her kan du se den nye reklamefilmen til Mercedes-Benz.