Schibsted-selskapet Helthjem har valgt seg ut et nytt reklamebyrå og det nye byrået heter Simpleness. De har tatt på seg oppgaven med å gjøre «førstnevnte mer effektiv og sikre en tydeligere rød tråd i markedsarbeidet».

- Med Simpleness skal vi blant annet revidere merkevareprosessen og profesjonalisere oss ytterligere med et helhetlig relevant budskap til riktige målgrupper, sier markedssjef i Helthjem, André Braathen, til Kampanje.

Helthjem er en leverings- og budtjeneste som er eid av Schibsted (66%) og Polaris Media (34%) og tett tilknyttet Schibsteds ehandel- og distribusjonsselskap som også har frokostleverandøren Morgenlevering og teknologiselskapet Distribution Innovation i porteføljen.

Ny lederduo sikrer kunden
Valget falt på det relativt ferske byrået Simpleness etter en byråkonkurranse med totalt fire byråer. I tillegg til vinneren deltok Per Høj, SMFB og Ko&Co. Simpleness leverer et alt fra strategisk bistand og produksjon til programmatiske annonsekjøp, medieplanlegging og plassering. Avtalen mellom partene er løpende.

- Som vekstbyrå med moderne varehandel i DNA’et er vi naturligvis svært opptatt av hva som foregår også i den siste delen av kundereisen. Nemlig hva som skjer fra kunden trykker «bestill» til de har varen i hånda, sier Kim Gerhardsen, byråleder i Simpleness.

Han tok over ledelsen av byrået mot slutten av 2020 sammen med den nye daglige lederen Nora Gaupseth. Simpleness har hatt en omsetning på drøye 20 millioner kroner de siste årene.

Gerhardsen mener det derfor blir «utrolig spennende å få jobbe med en aktør som Helthjem».  

- De har vært med på å redefinere hele bruksmønsteret for hvordan folk sender og mottar pakkene sine, legger han til.

I dag jobber byrået med flere etablerte merkevarer som Rema 1000, Follestad, Dyreparken i Kristiansand, Jernia og legetjenesten Maja.

Les også: Simpleness gjør endringer på topp - henter ny byråleder fra HyperRedink

Tydeligere rød tråd
Til nå har Helthjem brukt flere byråer til ulike oppgaver.

- På sine områder har de gjort en super jobb, men det krever mer tid til koordinering fra vår side, og kommunikasjonen mot kunde kan bli delvis mer fragmentert. For å bli mer effektive og sikre en enda tydeligere rød tråd i markedsarbeidet ønsket vi å samle alt av byråarbeid inn i et «powersenter», forteller Braathen.

Byråene Helthjem har samarbeidet med mest tidligere er Assist2Net, Hausmann, Nordic Screens, Manus og Partnerstudio.

- De tre sistnevnte vil fremdeles være en del av verktøykassen vår fremover, sier Braathen.