Reklamekonkurransen Epica, der journalister fra hele verden utgjør juryen, inkludert Kampanje, har kåret årets mest kreative og innovative markedsføringsjobber. Flere norske arbeider befinner seg på vinnerlisten.

For å være med i kampen om edelt metall, må man først havne på shortlist. Det var det 21 norske bidrag som klarte, og hele 15 av dem stikker av med priser.

Anorak får tre gull for i radiokategorien for kampanjen de har laget for TV 2 Play, kalt «The Sorry Hymns». Både Og har vært produsert spottene. Hør den her

Radiokampanjen består av tre spotter som får ett gull hver. Det sender Anorak helt til topps på den norske vinnerlisten. Anorak får i tillegg en bronse for arbeidet de gjør for Amnesty.

Apriil får ett gull i kategorien Professional Products & Services for en kampanje de har laget for Strahl kalt «Handle with I Don’t Care». De sendte ølglass laget av polykarbonat i posten til potensielle kunder over hele landet, uten å pakke dem inn eller beskytte dem på noen måte. Glassene skal nemlig tåle «alt» uten å knuse. Denne kampanjen fikk også en sølv i kategorien Homes, Furnishings & Appliances.

Sollin Sæle og gjengen i #beholdoslo fortsetter prisfangsten for sitt Grünerløkka-stunt som har fått navnet «Might be coming soon». Redningsaksjonen for de små, uavhengige butikkene på Grünerløkka får ett gull i kategorien Restaurants, Bars & Cafés.

Pol får gull for rekamefilmen «Titanic Speed Date» for Fjord Line i kategorien Humour.

Det siste norske gullet går til Try og Ikea for «The Trash Collection 2021».

Denne jobben har også gode sjanser i Eurobest.

Her er alle de norske vinnerne i Epica:

Byrå Annonsør Vinnerjobb Valør
Anorak TV 2 The Sorry Hymns Gull x 3
Anorak Amnesty The Land of Absurdity Bronse
Try Ikea The Trash Collection Gull
Try Lilleborg Old Friends Bronse
Try Norsk Tipping Welcome to Haaland Bronse
Try Equinor Holding Out for a Hero Bronse
Try Rema 1000 Smart Boat Bronse
Apriil Strahl Handle With I Don't Care Gull
Apriil Strahl Handle With I Don't Care Sølv
Sollin Sæle Butikkene i Thorvald Meyers gate Might B Coming Soon Gull
Pol Fjord Line Titanic Speed Date Gull
Anti NAF The Bumpy Road Music Box Sølv
Anti NAF The Bumpy Road Music Box Bronse
Per Høj Helsedirektoratet Every Moment Counts Sølv
Morgenstern Finn Leave The Nest Bronse

Kampanje gjør oppmerksom på at journalist Dag Robert Jerijervi har vært representert i juryen, men han har ikke vurdert de norske bidragene.