1. desember er røykvarslerens dag, og det går ikke upåaktet hen hos Sector Alarm. De har fått hjelp av Heisholt Inc. til å utvikle en kampanje for å minne folk om å sjekke røykvarsleren på vei inn høysesongen for boligbranner.

- Det finnes mange flotte og viktige markeringer i løpet av året, men vi i Sector Alarm synes i all beskjedenhet at Røykvarslerens Dag er en av de aller viktigste. Vi ønsker at flest mulig sjekker tilstanden på sine røykvarslere på denne dagen, sier Gisle Hauge, Brand & Advertising Specialist i Sector Alarm Norge. 

Ifølger Sector Alarm skjer halvparten av alle dødsbranner i boliger uten fungerende røykvarsler. Tall fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) viser at hele 650 000 røykvarslere bør byttes ut.

Lesere av Klassekampen og Aftenposten på papir får i dag servert en dobbeltside med piping som skal minne dem om akkurat det.

- Vi vet jo alle hva slags lyd røykvarsleren gir fra seg, og det kombinert med uttrykket «å gi et lite pip» for å gjøre seg til kjenne er den enkle kjernen i det kreative uttrykket. Spesielt når det gjelder annonsene i riksaviser, så tenker vi kontekst og hvilket miljø budskapet leses i, og dramatiserer ned til beinet. Vi ønsker jo alle å beskytte det uerstattelige, og det er dette vi minner om i denne kampanjen, sier Erik Heisholt, kreativ leder i Heisholt Inc.

I tillegg til dobbeltsider i riksavisene, går kampanjen i digitale og sosiale kanaler.

- Vi er både stolte og ydmyke over at Sector Alarm hver uke redder mennesker ut fra røykfylte hjem, fordi vi sikrer funksjonaliteten av røykvarslerne. Alarmstasjonen passer på døgnet rundt, hele året, og reagerer umiddelbart ved det minste lille pip, avslutter Hauge.