Navn: Paal Fure

Alder: 54

Stiling: Administrerende direktør i Dentsu Norge og Dentsu Northern Europe

Aktuell: Inne med tre av mediebyråene til Dentsu på «Topp 5»-listen i Byråprofil i klassen «Årets mediebyrå».

- Hva har du lært om markedsføring i 2021 som du ikke visste fra før?

- At selv ikke den verste krisen i Norge i etterkrigstiden, har gjort at store deler av norsk næringsliv har fått opp farten med digitaliseringen av forretningsmodeller. Hvis ikke det er haster og er viktig nå, når skal det bli det da?

- Hva spiser og drikker du julaften?

- I år er det mutter og fatter som serverer ribbe, øl og akevitt

 - Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Fester er det for lite av, men middager er det flere av. Og jeg rakk flere konserter. Og det betyr mye for meg.

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Et vrient spørsmål å svare på. Jeg liker at flere av mediene utvikler nye formspråk, for eksempel, basert på vev. Og at stadig flere områder blir mer datadrevne, som Covid-dekningen. Og jeg liker at det stadig kommer interessante dokumentariske serier som «UXA». På en annen side, er jeg veldig kritisk til hvem det er som i nyhetsbildet blir trukket frem, og lyttet til, som «eksperter». Og jeg finner den tidvis manglende norske dekningen av vesentlige kriser andre steder i verden som problematisk. For ikke å snakke om den forsvunne kulturdekningen. Kanskje terningkast 3.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

- Aner ikke, ser knapt på TV. Men «Furia» fra tidligere Dentsu-kollega kollega, Gjermund Stenberg Eriksen, imponerte.

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk og hva tror du er løsningen?

- Kjenner meg vel igjen, ja, og det er ingen enkel løsning for dem det gjelder. Jeg vil si de viktigste faktorene er; hvor godt er teamet sammensatt i forhold til kompetanse, arbeidsstil og roller, hvor god arbeidsflyt og prosess er det i forhold til oppgavene som skal løses, hvor tydelige briefer og prosjektbeskrivelser ligger til grunn og til slutt hva slags relasjon prosjektleder og kundeansvarlig har til kunden eller oppdragsgiveren. Mye handler også om hvordan hver og en av oss takler uforutsigbar arbeidsmengde og usikkerhet som i en krise. Både hver for oss, og sammen som i en bedriftskultur.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

- Nok et umulig spørsmål å svare på uten å vite resultatet av investeringen. Men som utgangspunkt vil jeg si at ingen kan mene det motsatte uten bevis. Meninger er det nok av. Det er bevisene som teller. Samtidig synes jeg selve begrepet innholdsmarkedsføring er interessant. Det er jo ikke innholdet som skal markedsføres, selv om det jo av og til virker slik. Selv er jeg mest opptatt av performance content som jo leder til å skape resultater for virksomheter i form av interesse, preferanse og salg.

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

- At medier skal boikotte, er vel i beste fall problematisk. Det beste er vel å finne en balansert journalistisk tilnærming som retter søkelys mot forhold som er vesentlige? Jeg gleder meg til å høre mer om alt det som til nå holdes skjult for oss.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Kjersti Løken Stavrum, kanskje? Hun er uvanlig oppdatert, reflektert og uredd. Eller kanskje dette er Janne Johannesen fra DN sin neste jobb?

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- Det var fint å få denne oppgaven med å se gjennom kamerarullen for se alt det fine dette året tross alt har bydd på. Jeg rodde fra Drøbak til Håøya, hadde en herlig roadtrip i Danmark med min datter på 15. fikk operert inn en kneprotese etter 30 år med smertehelvete, hadde en deilig tur i Jotunheimen med min sønn på 19 og ikke minst «Byråprofil» med våre tre mediebyråer på topp. Men det aller fineste minnet er en kort men suveren tur til Island med mine to herlige tenåringer.

Familietur til Island:

Etter å ha bladd seg gjennom kamerarullen på mobilen sender Dentsu-sjefen over dette bildet som best oppsummerer 2021. - - En suveren tur til Island med mine to herlige tenåringer, sier Fure om familieturen.