Jula nærmer seg med stormskritt, og mange av de store norske annonsørene allerede ute med sine julekampanjer. Nå er også Mills klare med sin kampanje for høytiden og for merkevaren Melange etter at SMFB startet opp som nytt reklamebyrå for Mills for et par år siden

- Merkevaren har en lang og god tradisjon som en kjent og kjær norsk merkevare, og assosieres gjerne med baking og hyggelig hverdagskos på kjøkkenet. Og siden det er sluttresulatet som teller, så begynner vi med slutten, sier Silvija Langøen, fagsjef kommunikasjon i Mills i en melding.

Les også: Mills vil ha mer bærekraft i reklamen – gir Publicis-byrå jobben

Det er altså et helt nytt kommunikasjonskonsept som Mills nå ruller ut og som har fått navnet «litt lettere å lykkes» som skal tas ut i flere uttak og innsikten bygger på at Melange «er den perfekte hjelper på veldig mange av de dagligdagse matsituasjonene livet kan by på.»

- Enten det er på en tur i skogen, til hverdagsmiddagen eller baking til jul, så er Melange den perfekte lille hjelperen som gjør det litt lettere å lykkes, fortsetter hun.

Les også: Millioner verden over har sett Postens kjærlighetshistorie: - Vi er overveldet

Vil treffe yngre
Merkevaren Melange har vært på markedet i over 100 år, men over tid har merkets uttrykk variert. Målet med kommunikasjonsuttakene har derfor vært å etablere et enhetlig og distinkt uttrykk for Melange for å styrke merkets relevans blant yngre målgrupper.

- Målet med kommunikasjonsuttakene har vært å etablere et enhetlig og distinkt uttrykk for Melange, samt styrke merkets relevans blant yngre noe SMFB har evnet å gjøre, sier Julie Heide Lund, merkevaresjef Melange i Mills.

Her kan du se den nye julereklamen til Melange.

- Enkelt, tydelig og distinkt 
Det er SMFB som har hatt i oppgave å revitalisere posisjonen til Melange og å øke relevansen overfor unge. Sara Flikkeid, kreatør i SMFB, sier at de ønsket å skape et konsept som enkelt og tydelig formidlet kjernen i merkevaren Melange og fordelene den gir.

- En vesentlig faktor for oss var å finne et konsept som på en enkel, tydelig og distinkt måte kunne illustrerer egenskapene til Melange. Det synes jeg ble løst fint gjennom et lekent og tydelig konsept som formilder hverdagslig matglede på en entusiastisk måte, hvor vi begynner med sluttresultatet, sier hun.

Rådgiver i SMFB, Kristian Kristiansen, forteller at dette er SMFBs andre prosjekt sammen med Mills og at mye av jobben har handlet om å bli mer relevant for yngre generasjoner etter over 100 på markedet.

- Det er veldig gledelig å se at vi allerede i post-tester kan måle veldig gode resultater på konseptet for Melange. Vi ser for eksempel at vi treffer godt i de yngre segmentene. At vi klarer å skape en følelsesmessig tilknytning til merkevaren blant de yngste, mens de eldste oppfatter i større grad at reklamene differensierer merket fra konkurrenter. Det er også de yngre som opplever å få ny informasjon fra kampanjen, sier Kristiansen.

Les også: Slik skal dagligvare-gigantene vinne julen - se de nye reklamefilmene her