Santander Consumer Bank har valgt McCann som sitt nordiske kreative markedsføringsbyrå. Santander skriver i en meldingen at prosessen involverte flere byråer. 

Banken har nylig blitt omorganisert til en nordisk bank og samkjører derfor  sine eksterne tjenester for å gjenspeile den nye organisasjonen. Dermed skal McCann bidra til å utvikle og gjennomføre en ny markedsføringsstrategi i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

- McCann imponerte oss med sin omfattende innsikt i markedstrendene og Santanders behov i Norden. Kombinert med et kreativt konsept med lang levetid og en helhetlig tilnærming til våre markedsføringsaktiviteter generelt, og et utmerket team-oppsett i regionen, er vi overbevist om at McCann vil bidra til å bygge merkevaren vår, sier Niels Linnetved, markedssjef i Santander Consumer Bank.

Ifølge meldingen blir McCann Copenhagen knutepunktet som skal utvikle kampanjene og de strategiske og kreative rammene for Norden, basert på lokal markedsinnsikt og samarbeid.

Konsernsjef i McCann Nordic, Tobias Smidth-Fibiger, sier at de er vedig glade for å ta fatt på samarbeidet med Santander - som allerede er i gang. 

- Markedsføringsteamet er veldig ambisiøse på vegne av banken selv og sine kunder, og har en klar visjon om å bli nordens mest ansvarlige og bærekraftige bank. Vi er åpenbart veldig glad for at Santander har valgt McCann Nordic som sin strategiske og kreative partner på denne viktige reisen. 

Les også: Langer ut mot «grønnvasking-kampanje»: - Påstår at klimaskadelig virksomhet er bærekraft

- Finansierer en stor del av det grønne skiftet
- Hvordan skal Santander bli Nordens mest bærekraftige bank? 

- Santander-gruppen globalt har allerede blitt kåret til verdens mest bærekraftige bank og har et mål om net-zero utslipp i 2050 både i egen organisasjon og våre kunders lån og investeringer, sier markedssjef Linnetved. 

- Vi kaller samfunnsansvar for responsible banking og det er en sentral del av vår selskapsstrategi, som vi nå jobber med å sette ut i livet, legger han til. 

- Hvilke grep har dere tatt knyttet til bærekraft, og hva gjenstår? 

- Som markedsleder på bilfinansiering i Norden, finansierer vi en stor del av det grønne skiftet i transportsektoren og vi har gjennom 2021 ustedt grønne obligasjoner som utelukkende finansierer elbiler. Vi jobber aktivt med å se på hvordan vi kan hjelpe våre kunder å ta bærekraftige valg. Det er også en av grunnene til at vi er en hovedsamarbeidspartner i Norge for teknologiselskapet Chooose, som har utviklet en plattform som gjør det enkelt for individer og organisasjoner å kompensere sitt CO2-avtrykk, sier Linnetvedt. 

Santander Consumer Bank har mer enn 1,6 millioner kunder i Norden innen  bilfinansiering og forbrukerfinansiering, og er i tillegg spesialisert på private lån, kredittkort, sparing og forsikringsprodukter.  

Les også: Slakter Elkjøps «Klimadager»: - Veldig kynisk eller bare totalt umusikalsk?