Verd Begravelse oppfordret i helgen skeptikere til å ta vaksine før det er for sent. Det er reklamebyrået Los & Co som står bak kampanjen.

- Dette er en modig løsning for en modig annonsør. Vi trenger flere annonsører som tar standpunkt i viktige samfunnssaker, selv om det skulle provosere noen, sier Espen Haugen, daglig leder i Los & Co.

Kampanjen minner om at det er for sent å snu i graven, og begravelsesbyrået melder seg dermed på i en opphetet samfunnsdebatt. Kampanjen har skutt fart i sosiale medier og blitt både kritisert, og høstet ros. Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Dette er kampanje hvor vi henvender oss til vaksinemotstandere, men snakker til vanlige folk. Alle er vel lei Covid, og dette er en kampanje som bygger på sunn fornuft. Det er en samfunnsnyttig oppfordring med glimt i øyet, og det som er viktig å tenke på er at samfunnsansvar ikke alltid snilt, det kan også være litt spisst. Så det er noen skeptikere til vaksinen som har kommet med kritikk til kampanjen, mens majoriteten klapper i hendene, sier Haugen til Kampanje.

I tillegg til «det er for sent å snu i graven» så har de laget en plakat til med den litt kryptiske teksten «økende snittetrend». Når Kampanje tar kontakt med Haugen i Los får vi følgende forklaring på hva annonseteksten refererer til. 

- Stigende snittetrend henviser til hva som blir servert i begravelser, og der er det jo stort sett snitter. Så dess flere som dør, jo flere snitter blir servert, altså en stigende snittetrend, sier Haugen. 

- Årets beste annonse
En Twitter-bruker med navn Fabian skriver i en tweet «årets beste annonse». Han har fått 115 retweets og 1.100 likes på utspillet.

Markedsføringen til Verd gjennomføres av Askeladden & Co.

- Markedsføring for en gravferdstjeneste er krevende. Her fant vi en anledning til å spille på humor og samfunnsansvar i det som er en viktig, dagsaktuell og gravalvorlig sak, sier Tim Nilo, partner og ansvarlig for markedsføring i Askeladden.

Da TV 2 omtalte kampanjen og spurte Verd om reaksjonene, svarte daglig leder i selskapet, Henrik Tveter, følgende:

- Vi står inne for annonsene. De uvaksinerte er i flertall på sykehusene. Ingen er tjent med en presset helsetjeneste og strenge restriksjoner i samfunnet, sa Tveter. 

Stigende snittetrend:

Her ser du en av helsidesannonsene til Verd Begravelse som denne helgen var å finne i både Dagens Næringsliv og Aftenposten.