19 norske bidrag har fått plass på shortlistene til reklamekonkurransen Eurobest, som er nest siste stopp før vinnerne kåres. Det er syv flere enn i fjor og seks mindre enn for to år siden. Midt på treet for de norske byråene, med andre ord.

Try har sikret seg flest vinnersjanser med ti bidrag på shortlist, alle som én for Ikea og «The Trash Collection».

Ifølge Ikea kastes det hvert år tre millioner møbler bare i Norge – og mange av dem er fra den svenske møbelgiganten. Dette har møbelkjeden valgt å sette fokus på i kampanjen hvor gamle møbler har blitt funnet og dokumentert på dynga, i skogholt og forlatt på gata.

I flere av uttakene fokuseres det spesielt på to nye tjenester - det at Ikea nå kjøper tilbake møbler du ikke trenger lenger, og det at du kan bestille reservedeler gratis på nett og få de levert hjem i postkassa. 

Nå kan kampanjen vinne i kategoriene Film, Integrated, Outdoors og Print i Eurobest.

- Det er kjempegøy med hele ti shortlist i Eurobest! Ikeas «The Trash Collection» ble nylig kåret av Contagious til en av de 25 beste jobbene i verden i år, så det var jo ikke helt uventet, men det er veldig hyggelig at Eurobest også setter pris på den kampanjen. Nå krysser vi alle tommeltotter og håper på metall til jul, sier kreativ leder Egil Pay i Try.

Les mer: Ikea med ny søppel-kampanje: - Gjør litt vondt å se møblene våre presentert på denne måten

Pol og Sollin Sæle på lista
Pol har tre bidrag inne på shortlist. To av dem for Audi Norges svar på General Motors’ Super Bowl-reklame, som nylig gikk til topps i London International Awards, og den tredje for sin Titanic-pastisj for Fjord Line.

Sollin Sæle og gjengen i #beholdoslo har tre også bidrag på shortlist for sin aktivist-kampanje «Might be coming soon», alle i utendørskategorien.

Dette arbeidet høstet to gull i den norske reklamekonkuransen Gullblyanten tidligere i høst.

Les mer: Reklametalent snapper to gull i reklame-NM med hjemmesnekret stunt - Try vinner mest

Kan vinne for TV 2-design
Bold har to bidrag på shortlist for arbeidet med det nye designet de har laget for TV 2 i kategoriene Design og Industry Craft.

Les mer: Vraker snart 30 år gammel logo – slik skal «nye» TV 2 se ut

Anti har ett bidrag inne på shortlist for designet de har laget for Norges musikkhøyskole.