Navn: Kristin Brimi

Alder: 48

Stilling: Tidligere mediebyråleder i Vizeum og går snart på som daglig leder av Mediebyråforeningen. 

Aktuell: Tar over som ny leder av Mediebyråforeningen på nyåret. 

- Hvor mye skade kommer dette omikron-viruset til å gjøre på reklamemarkedet neste år?

- Jeg tror ikke vi kommer til å merke en betydelig brems i reklamemarkedet som skyldes omikron. Men det blir spennende å se hvordan pandemien utvikler seg, og ikke minst hvilken strategi regjeringen egentlig har på litt lengre sikt. Restriksjoner og nedstengninger rammer kultur-, service- og reiselivsbransjen spesielt hardt, så for enkelte aktører er det nok fortsatt knyttet usikkerhet til markedsplanene for 2022.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- I år samles alle hjemme hos meg og da er det pinnekjøtt på bordet. Jeg er ikke spesielt glad i øl og akevitt, men er heller av den sorten som mener bobler passer til absolutt alt. Så i år har jeg blitt anbefalt knusktørre bobler fra Tyskland, som visstnok skal være en fest til pinnekjøttet.

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Ingen julebord i år – satser på «julebord» jevnt over 2022.

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Et år uten de altfor store toppene må vel bli en treer? Gjennomgangstonen har jo vært de utallige pressekonferansene om koronasituasjonen, som alle er møkk lei. Og valget fikk jo naturlig nok sin rette plass, uten at jeg synes diskusjonene løftet politikken spesielt høyt. Nei, sånn midt på treet.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

- De tristeste TV-bildene var iallfall fra skredet i Gjerdrum. Bildene har brent seg på netthinnen og vekker fortsatt følelser, snart ett år etter. Det beste tror jeg må være at vi fikk binge en ny runde med «Førstegangstjenesten» nå i november. Jeg lo så jeg grein, og det hadde vi godt av.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

- Innholdsmarkedsføring er et begrep som favner bredt, og som med all annen markedsføring må du treffe med budskap, innhold og distribusjon for å lykkes. Så lenge investeringene driver resultat, på kort og lang sikt, og skaper ønsket effekt, er det verdifullt. Men målinger er helt avgjørende, så her må vi være på ballen.

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk og hva tror du er løsningen?

- Det er ikke én årsak eller én løsning. Det er et sammensatt bilde. Jeg er glad for at det har blitt en debatt rundt dette, for skal vi som bransje drive bærekraftig må vi også ha fokus på forvaltningen av humankapitalen. Her har selskap og ledere et stort ansvar i å balansere kravet til marginer og kravet til de ansatte. I tillegg vil stor bevegelse i arbeidsmarkedet påvirke produktiviteten i overgangsperioder. Kanskje vil dette stabilisere seg noe til neste år.

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

- Jeg tror bred dekning. Vi må både dekke de store idrettsøyeblikkene og balansere det med å rette fokus på realitetene. Mediene er våre øyner ute i verden, og jeg tror ikke vi endrer noe ved å vende ryggen til, men gjennom å fortsette og formidle urimelige vilkår og forhold som bryter med menneskerettighetene.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Kristin Skogen Lund, kanskje? Norges råeste næringslivsleder.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- Det må bli fra sommerens fottur i Trollheimen (Gjevilvassdalen – Trollheimshytta – Folldalen – Innerdalen). Ruslet i 7 dager og nesten 80 km med blytung sekk, sov i telt og møtte all slags vær. Følelsen av slitne bein og opplevelsen av mektig natur gir en mestringsfølelse og takknemlighetsfølelse som jeg lever på lenge. Mitt dopamin.

På fjelltur:

Den nye lederen i Mediebyråforeningen Kristin Brimi mener dette bildet fra kamerarullen er det hun husker best. Bildet er fra en fjelltur i Trollheimen. - Vi ruslet i syv dager og nesten 80 kilometer med blytung sekk, sov i telt og møtte all slags vær, sier hun. Foto: Privat.