Torsdag forrige uke samlet INMA nesten 500 seere til en tretimers lang, digital livesending med inspirasjon til nyttårsforsetter fra flere av landets norske medie- og kommunikasjonsbedrifter. 18 foredragsholdere konkurrerte om å ha den beste appellen på åtte minutter om den ene viktigste tingen de mener kundene deres bør ta tak i neste år.

Tradisjonen tro kårer INMA basert på innsendte stemmer det beste foredraget og daglig leder i Inma, Camilla Grund, kan fortelle at det var svært jevnt i toppen.  Til slutt var det Martine Westvik fra Clear Channel og Christian Thu fra Amedia som var de med aller flest stemmer.

- Det er bare å gratulere Martine og Christian! Nivået i år var generelt skyhøyt, så det å gå av med seieren i år er en ekstra bra bragd! Det vanlige har vært at det er én som utmerker seg sånn helt på topp. I år er ikke det tilfellet. Vi har to helt på topp, og flere andre med meget høy score. Her er det virkelig mange som har inspirert mange, og det er gøy, sier Grund.

Les også: Google-ansatt synger Michael Jackson på «8 Minutes»: - Må komme med et budskap som treffer

- Var ikke med for å vinne
Martine Westvik er kundeansvarlig i Clear Channel og har jobbet med mediesalg i over åtte år med lang erfaring innenfor print og magasin og ikke minst utendørskanalen. Nå kan hun også smykke seg med å gå til topps blant de mange foredragsholderne på «8 Minutes» denne vinteren.

- Det var første gang jeg var med på «8 Minutes» og selv om jeg knapt visste om denne kåringen så var det absolutt gøy. Men jeg var ikke med på «8 Minutes» for vinne, det var ikke målet.

Westvik sier at hun allerede har fått gode tilbakemeldinger på foredraget både internt og fra de øvrige deltagerne på konferansen.

- Og ikke noe skår i gleden over å dele med Christian Thu i Amedia?

- Nei, absolutt ikke. Han var kjempeflink så det er bare hyggelig å dele, sier Thu.

Dermed avslutter Westvik vinteren med en ny seier etter at hun tidligere i år ble kåret til «Årets medieselger» på Mediaforums mediekonferanse.

- Ja, det har vært et ekstremt morsomt år så nå kan jeg vel snart bare pensjonere meg. Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre for jeg stortrives i jobben i Clear Channel, sier hun. 

Her kan du se foredraget til Martine Westvik fra Clear Channel. 

Også Christian Thu i Amedia gleder seg over stemmetallene.

- Det var veldig hyggelig og absolutt ikke noe jeg så komme. Bare det å stå sammen med så mange dyktige bransjemennesker var en ære i seg selv, sier Thu.

- Hva brukte du dine tilmålte minutter på under konferansen?

- Det gikk på oppfordringen til boikott av tech-selskaper som Facebook og Google for heller bruke pengene på norske, nasjonale medier. Mitt budskap var det må ikke skje på grunn av veldedige årsaker, men fordi det gir best effekt på investeringene til annonsøren. Jeg kjøper ikke dette med en felles dugnad for norske medier. Det må være fordi annonsørene kjøper kvalitet. Annonsørene skal ha avkasting på investeringene sine og da må vi levere kvalitet, sier han.

Her kan du se foredraget til Martine Westvik fra Clear Channel.