Apriil har blitt Bergens største innholds byrå og styrket sin satsingen på video, tekst, bilde og podkast. Det har de gjort ved å ansette NRKs tidligere programskaper og TV-programleder Rebecca Nedregotten Strand og podkastprodusent Espen Vik Morild.

- Rebecca er siste skudd på stammen i en voksende stab av erfarne journalister hos Apriil. Hun er en av landets beste historiefortellere med spisskompetanse på levende bilder og kulturformidling. Vi er stolte av å få henne med på laget og hun er allerede ettertraktet av våre kunder, sier byråleder Linn Mevold i Apriil Innhold.

Nedregotten Strand er utdannet journalist og kulturminneforvalter. Hun har blant annet jobbet 12 år i NRK og gitt ut bøkene «Bomtur» og «52 opplevingar på Sunnmøre»

- Apriil sin satsing på god historiefortelling gir meg mulighet til å styrke min kompetanse på formidling og visuell kommunikasjon. Alle bedrifter har fortellinger det er verdt å dele, og vi skal finne de beste vinklingene og historiene for våre kunder, sier Nedregotten Strand.

Nedregotten Strand begynte i prosjektstilling i Apriil 1. november. Hun jobber samtidig med en doktorgrad ved avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda.

Apriils andre signering, Espen Vik Morild, begynner i stillingen som fagsjef podkast fra 1. januar. Podkastprodusenten har drevet blant annet selskapet Mainstream AS i fire år og tar med seg flere prosjekter til Apriil. «Kvalitetstid» fra Direktoratet for høyere utdanning, «Havnekontoret» fra Bergen Havn og «Trude og Trond» med tidligere Bergensordfører Trude Drevland er noen, i tillegg til at han selv lager podkasten «Pappapanelet» med komiker Christoffer Schjelderup.

- Jeg gleder meg til å utvikle nye podkaster i Apriil. Podkastlyttingen i Norge er økende og flere bedrifter har oppdaget at de kan bruke denne kanalen for å fortelle relevant innhold til lytterne, sier Vik Morild.   

- Espen er en av Norges mest erfarne podkastprodusenter og får en nøkkelrolle i å utvikle Apriils studio for podkast- og videoinnspillinger, sier Mevold.

Hun forteller at de merker en positiv etterspørsel blant kundene til kommersiell historiefortelling.

- Kundene våre ønsker seg for eksempel reportasjer med tekst, video og bilder, eller podkast-konsept med programledelse. Derfor bygger vi opp dette nye byrået med erfarne tidligere journalister med bred medieerfaring, sier Mevold.