Årets julefilm fra Coca-Colas er basert på det nye konseptet «Real Magic» som ble introdusert tidligere i høst, og som kommer til å være utgangspunktet for flere ulike kampanjer og aktiviteter de neste årene.

Se den nye julereklamen nederst i saken.

Ifølge Coca-Cola har julereklamen, som er produsert av britiske Rogue Films og dentsuMB UK, fokus på å feire det magiske, i tillegg til samholdet som kan oppstå mellom mennesker. 

- Coca-Cola har en lang tradisjon for å feire julen. Vi har alltid trodd på julens magi, og i år feirer vi magien som oppstår når mennesker møtes. Med et enkelt og oppløftende budskap om samhold, inkludering og varme har denne filmen som mål å minne oss om at alt vi trenger for en magisk jul er å dele fine øyeblikk sammen med andre, sier Tonje Haugen, markedssjef i Coca-Cola.

Den nye reklamefilmen handler om en sønn som oppdager at hverken han, eller den ensomme naboen hans, har noen pipe der julenissen kan komme ned med gaver. Gutten bygger derfor en pipe av pappkasser som ender opp i nabokonas hjem. Han sender henne en invitasjon om å komme hjem til dem på julemiddag, via pipen i papp.  

Les også: Coca-Cola lanserer nytt slagord og ny logo – to nordmenn sentrale i global kampanje

Dropper «Holidays are coming»
Coca-Colas kjente julereklame «Holidays are coming», med juletraileren som lyser opp mørke landskap, har blitt vist på skjermen hvert år siden 1995.

Haugen sier at de er stolte over den «ikoniske julefilmen», men i år dukker den altså ikke opp på skjermen. 

- Mange har vokst opp med den og har et nært forhold til den. I år velger vi imidlertid å fokusere på vår nye film; den bygger på vår nye merkevareplattform, og viser på en hjertevarm måte magien som oppstår når mennesker møtes. Det å dele de spesielle øyeblikkene med hverandre er viktig, ikke minst i julen, og det får den frem på en fin måte, sier hun. 

- Mange vil også glede seg over at vår populære juletrailer kommer til å kjøre Norge rundt i førjulstiden for å lyse opp i mørket. Selv om den ikke kommer på skjermen, er altså sjansen stor for at den kommer til et sted nært deg, legger hun til. 

Hver tiende QR-kode gir måltid
Den nye reklamefilmen skal vises via Nents, Discoverys og TV2s TV-kanaler. I tillegg skal den vises på kino og i digitale kanaler. 

Ifølge Coca-Cola kan skal budskapet i reklamefilmen også følges opp i praksis. Som en del av årets julekampanje samarbeider Coca-Cola med Røde Kors om å la norske forbrukere gi en gave til unge, i form av et måltid de kan samle seg rundt i førjulstiden.

Under korken på alle Cola-flasker vil det stå en QR-kode som man kan skanne inn for å komme til en nettside, hvor man registrerer koden. For hver tiende registrerte kode gir Coca-Cola et måltid til Røde Kors sine aktivitetshus i Fellesverket, der tusenvis av unge over hele Norge får et aktivitetstilbud. Totalt vil Coca-Cola gi opp imot 3000 måltider før jul.