I år som de to foregående årene presenterer Posten en ny storslått julefilm. Årets film har fått navnet «When Harry met Santa».

Kampanjen er utviklet av Pol og produsert av B-Reel Films.

- Etter suksessen de to siste årene med Postens julefilmer, merker vi nå at folk spør om når årets julefilm kommer og hva tema er denne gangen. Det er utrolig gøy. Du kan trygt si at vi har laget en ny juletradisjon som folk gleder seg til. De to foregående årene har vi overrasket publikum gjennom bruk av mye humor. Det blir overraskelser i år også, men i år blir det kjærlighet for alle pengene, sier Monica Solberg, markedsdirektør for Posten og Bring.

Se den fire minutter lange kjærlighetshistorien lenger ned i saken.

Bytter ut humor med kjærlighetshistorie
I 2019 tullet Posten med å så tvil i om jomfru Maria faktisk var jomfru, og i fjor koblet Posten seg på Donald Trump, som på tidspunktet var et aktuelt tema. I år derimot går de i en annen retning.

- Hvorfor har dere valgt å gå bort fra det humoristiske i årets julefilm?

- Tradisjonen har vært å se på jula med et lite skråblikk de to foregående årene – i år kan vi kanskje si at vi ser på jula med et skeivt blikk isteden? Posten er en inkluderende arbeidsplass med stort mangfold, og vi vil gjerne feire 50-årsjubileet med denne fine kjærlighetshistorien. I fjorårets kampanje var nissen sint på Posten som tok fra han «bisnissen» – i år er nissen glad for at Posten kan avlaste han litt, slik at han kan være sammen med den han elsker, sier Solberg til Kampanje.

50 årsjubileum for avkriminalisering
Ideen til kampanjen springer ut fra innsikten om at det i 2022 er 50 år siden det ikke lenger var straffbart å være homofil i Norge – at du kunne elske den du ville.

- Avkriminaliseringen var den første store kampen, og den første store seieren. 1972 er ikke så veldig lenge siden, og vi er glade for å se at Norge har gått videre, sier Oda Rygh, kommunikasjonsansvarlig i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og fortsetter:

- Julen er for mange av oss en tid vi tilbringer med de vi er glade i, og det er fint å se Posten vise at kjærligheten tilhører alle, uansett legning, alder, eller om man bor på Nordpolen.

Se Postens julefilm her:

 

En inkluderende og mangfoldig arbeidsplass
Posten forteller at et viktig satsningsområde for dem er en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass med stor variasjon når det gjelder alder, kjønn, religion, seksuell orientering og etnisitet. Og at årets tema derfor passer godt til Postens eget arbeid og strategi.

Temaet treffer også det som er Postens hovedmålgruppe, urbane mennesker mellom 18 og 35 år, godt.

– Som en stor statlig virksomhet og viktig samfunnsaktør har vi et ansvar for å jobbe aktivt med mangfold, inkludering, likeverd og andre grunnleggende menneskerettigheter. Selv om det nå er 50 år siden du lovlig kunne elske hvem du ville i Norge, er det fortsatt viktig å jobbe med holdninger, sier Solberg.

- Som alltid er hovedmålet med kampanjen å vise at Posten aldri slutter å fornye seg. I tillegg til å vise fleksibiliteten i tjenestene våre, ønsker vi å sette det inn i en samfunnsaktuell setting, med temaer som er viktige for samfunnet rundt oss og for oss i Posten, legger hun til.

- Tror du denne reklamefilmen kommer til å skape et like stort engasjement som de to foregående? 

- Ja, det tror vi. Dette er et tema som berører mange og som er spesielt relevant til neste år, som også er Skeivt Kulturår. Det vil sikkert komme noen negative reaksjoner fra enkelte miljøer, men det er vi forberedt på å håndtere. 

- Er ikke dette å blande politikk inn i Postens julebudskap?

- Retten til å elske den man vil er en grunnleggende menneskerettighet, og regnes ikke som et politisk spørsmål i frie demokratiske samfunn i 2021. Posten har knyttet sammen mennesker i 375 år, og vil fortsette å gjøre det uavhengig av legning eller kjønnsidentitet.

Premiere på mandag
Filmen, som har premiere på TV og kino mandag 22. november, består også av en rekke andre kampanjeelementer. Hovedfilmene vil gå på TV og kino, samt i egne kanaler på nettet. I tillegg er det produsert eget innhold til sosiale medier, digitale boards og bannere for å nevne noe. Det er også laget en langversjon av filmen som forteller hele historien til Harry og julenissen. Filmene er produsert av B-Reel Films og regissert av Sacarias Kiusalaas.

Posten vil også lansere et spesialdesignet frimerke i anledning 50-årsmarkeringen den 17. juni. Frimerket er designet av Camilla Kvien Jensen og heter «Love is Love».