Harde tall og fakta fra banken, kombinert med like sterke dramaturgiske virkemidler og ikoniske, kvinnelige artister har vært det bærende kreative uttrykket i #huninvesterer-satsingen til DNB.

Nå er det klart at DNB følge opp med en tredje bølge av kampanje som startet med filmen der banken hadde fått lov å bruke Beyoncé-sangen «Run the World».

Banken har gjort en ny stjernesignering og fått på plass en avtale med Gwen Stefani og No Doubt. Avtalen åpner for at DNB kan bruke feministlåta «Just a Girl» i den nye filmen som nå slippes på norske TV-skjermer.

- Kapitalgapet mellom kvinner og menn er fortsatt enormt, og det er fremdeles menn som primært eier verden. Men vi har sett spennende bevegelser siden vi lanserte #huninvesterer i 2019. Blant annet en stor tempoendring i antall kvinnelige aksjeeiere i Norge. Etter lanseringen, fikk vi like mange nye kvinnelige aksjeeiere på to år, som vi tidligere brukte 20 år på å oppnå. Eller sagt på en annen måte – tilstrømningen av kvinner man før brukte et år på, tar nå en måned, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB til Kampanje.

Les også: Klar med oppfølger til #huninvesterer: - Nå har kvinnene kommet på banen

Hun sier videre at etter lanseringen #huninvesterer-kampanjen i 2019 «har antall nye, kvinnelige fondseiere økt med 160 prosent.»

- Hver måned siden lanseringen har vi målt hvor mange nye kvinnelige fondskjøpere som har kommet til, versus nye mannlige fondskjøpere, og så langt i år har kvinnene vært i flertall, sier markedsdirektøren i DNB.

Her kan du se den nye filmen til DNB ifra kampanjen #huninvesterer. 


- Jobber bredt i virkemiddelmiksen

I tillegg til lanseringsfilmen «Just a girl» med fokus på hvem som er de nye investorene i Norge i dag, slipper banken blant annet en dokumentarserie om sparing og investering med tidligere NRK-DJ Christine Dancke. Banken presenterer også kjente og ukjente nordmenn sine «porteføljer» og syn på sparing og investering.

En omfattende #huninvesterer-turné, der kvinner over hele landet samles for å få mer innsikt i sparing og investering, er også på trappene.

- Som tidligere jobber vi bredt i virkemiddelmiksen, og jobber både med å skape oppmerksomhet rundt kapitalgapet, dele kompetanse og verktøy, samt tilgjengeliggjøre verktøy slik at det blir enkelt å gjøre grep for egen sparing og investering, sier Thomas Barrie, leder for marketingteamet i DNB med prosjektansvaret for kampanjen.

Reklamefilmen er lagd av Try med Kristina Skogen som konsulent og Bacon som produksjonsselskapet. Musikken er ved Ohlogy og regissør har vært Fiona Jane Burgess. Kreativt ansvarlige i DNB er som vanlig Mette Olsen og Pia Svärd.

Dokumentarserie, porteføljefilmer og turné er lagd av DNB Creative med kreativt ansvarlig i banken, Christoffer Sapienza.