Det kan bli et godt år for den norske reklamebransjen i Epica, en kreativ konkurranse der journalister og redaktører fra hele verden sitter i juryen. Totalt har norske byråer 21 plasseringer på shortlist. Det er noe mindre enn i fjor, da de hadde 28, men fortsatt langt flere enn både Sverige (7) og Danmark (17).

Try har åtte shortlist-plasseringer for syv ulike jobber. Det er nest best i Europa, bak Serviceplan Germany.

Disse jobbene er med i konkurransen om edelt metall og Grand Prix når juryeringen fortsetter.

- Vi er veldig fornøyde med uttellingen, og er spesielt glade for at det er syv forskjellige kunder som har fått shortlist. Det er jo ikke så lett å vite hvilken jobb som har størst vinnersjanse, men med hele åtte shortlist er det kanskje lov å håpe på et metall? sier kreativ leder Egil Pay.

Try er nominert med jobber for annonsører som Ikea, Norsk Tipping, Rema 1000 og DNB. Kampanjen de har laget for Equinor, «Holding Out for a Hero», er nominert i to kategorier.

Les mer: Equinor speider etter nye helter: - Nettopp det verden trenger

Anorak har tre plasseringer på shortlist, mens Pol, Anti og Apriil har to hver. De øvrige shortlist-plasseringene fordeler seg på Bacon, Morgenstern, Per Høj og Sollin Sæle og co.

Her kan du se hele listen.

Kampanje gjør oppmerksom på at journalist Dag Robert Jerijervi har vært representert i juryen, men han har ikke vurdert de norske bidragene.