Kitchen og Publicis er inne i en sterk vekstfase etter å ha vunnet både Landbruket og etter det Kampanje erfarer også Elkjøp, og er i den forbindelsen ute på en storstilt rekrutteringsjakt. Nå har kommunikasjonskonsernet funnet det første av sine tre nye kreative team og det er svenske reklameteamet Ted Mellström og Joakim Labraaten.

- Vår kreative filosofi «Creativity Fueled by Facts» har allerede tiltrukket seg noen av bransjens beste innsiktsplannere. Det er ekstra motiverende for oss i Norge at noen av de absolutt flinkeste internasjonale kreatørene nå føler seg tiltrukket av den samme filosofien, sier Kjetill Nybø, kreativ leder i Kitchen i en melding. 

Les også: Resumé: Elkjøp flytter reklamekontoen fra Nord DDB

De to kommer til Kitchen fra det svenske reklamebyrået Forsman & Bodenfors hvor de har jobbet siden tidlig på 2010-tallet. De to har til sammen 18 løver fra Cannes i tillegg til en Grand Prix i Eurobest.  Nå skal de jobbe både med de globale og nordiske kundene til Publicis i tillegg til Kitchens lokale kunder.

- Kitchen er et veldig bra byrå og et byrå som har vært bra veldig lenge, noe som i seg selv er imponerende. Jeg synes dere kundeliste tyder på at det finnes god erfaring og ungdommelig entusiasme og det er alltid en god kombinasjon. Jeg ser frem til å begynne å jobbe sammen med Kitchen-folkene og håper å kunne bidra med å fortsette de mange fremgangsrike samarbeidene, sier Labraaten.

Laabraaten gikk ut fra den svenske reklameskolen Berghs i 2008 og fikk seg etter hvert i byrået Åkestam Holst. Jobbene han gjorde der, hovedsakelig for Posten i Sverige og Pause Home Entertainment, var med på å sette byrået på det globale kartet og byrået ble senere kjøpt opp av norske North Alliance.

I 2013 meldte han overgang til Forsman & Bodenfors hvor han har jobbet frem til nå og her møtte han altså sin partner Ted Mellström som begynte karrieren sin i DDB Stockholm hvor han jobbet med kunder som Volkswagen og McDonalds.

- Å få ulike kompetanser og ulike byråer til å prestere til sammen har alltid vært og alltid til å være en utfordring. I blant behøver man mye av det ene og andre ganger mye av det andre. Selv om du har noe som fungerer veldig bra i dag, finnes det ingen garantier for at det kommer til å gjøre det i morgen. Hva Publicis har skapt med Power of One synes jeg har forutsetningene til at man over tid kan tilby den bredden, spisskompetansen og fleksibiliteten som etterspørres i dag, sier Labraaten.