Jula er for mange tiden for å kose seg litt ekstra, og kanskje ligger det også sjokolade blant alle julegavene under treet. Det håper i hvert fall Mondelez-eide Freia, som i disse dager ruller ut en ny reklamekampanje. Den er en del av en helt ny kommunikasjonsplattform som har som mål å knytte alle nordmenn tettere til Freia.

Plattformen bygger videre på slagordet «Freia skaper glede».

- «Freia skaper glede» er et uttrykk som har blitt benyttet i mange tiår og som er en stor del av merkevarenes identitet. Sånn sett er den kampanjen vi lanserer nå en ny byggestein på en sterk merkevarehistorie. I den nye kommunikasjonen løftes uttrykket frem og settes inn i nye rammer, sier markedssjef Sølvi Grana Slotte i Freia.

Ifølge henne er årets julekampanje den største de har lansert på lang tid. Den tar utgangspunkt i åtte ulike nordmenn som er på jakt etter en oppmerksomhet til noen de er glade i.

- Vi synes det er fint å la forbrukerne dele sine egne historier om de menneskene i deres liv som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Og så er det veldig hyggelig å benytte Freia-butikken på Karl Johan som lokasjon og i sluttbildet vise Freia-klokka, sier merkevaresjef Annette Gabrielsen.

Det er Freias mangeårige samarbeidspartnere i SMFB som står bak kampanjen og plattformen.

- Freia har spredd glede for nordmenn i 133 år. Gjennom generasjoner har produktene til Freia hatt en sentral plass i hjertene til det norske folk og vært en helt naturlig del av våre tradisjoner og gode øyeblikk, store og små, sier Lill Hege Sæther, rådgiver i SMFB.

Pia Ølstad, Linus Hjellström og Hans Martin Rønneseth har vært kreatører, og de har samarbeidet med Furō for å utvikle en lydidentitet for Freia.

- I forbindelsen med arbeidet med kommunikasjonsplattformen, gjorde vi også en gjennomgang og evaluering av alle merkevareeiendelene. Disse har nå blitt styrket med et eget lydbilde som vi har jobbet ut i samarbeid med Furō. Det første lydlandskapet blir nå hørt i og med denne julekampanjen og er altså en del av et større lydidentitetsprosjekt, forteller Hjellström.

Heimlich har produsert filmen og Stefan Faldbakken har hatt regi.