I fjor sommer ble nordmenn introdusert for to spareglade naboer i Coop-kjeden Extras nye reklamekonsept. Nå får en av disse naboene besøk av selveste Karsten Warholm, som har Extra som sponsor.

- Vi har vært stolt sponsor av Norsk Friidrett og Karsten i flere år og ser stadig etter nye måter å aktivere sponsoratet på. Da vi ble presentert for ideen om å flette Karsten Warholm inn i kommunikasjonsuniverset vårt på denne måten, skjønte vi at dette var en film vi bare måtte lage, sier Kari Grothe Karlsen, markedssjef i Extra.

Warholm satte ny verdensrekord og tok gull i OL i Tokyo i sommer, og ifølge en undersøkelse utført av Sponsor Insight, befester hekkeløperen sin posisjon som Norges mest populære idrettsprofil. 

Les mer: Ingebrigtsen sender Klæbo ut av pallen – her er listen over landets mest populære idrettsstjerner

- Det er veldig gøy at Extra satser på sunnhet og på friidretten, de har vært en god støttespiller over mange år og er flinke til å engasjere seg. Det er også veldig kult med en aktør som setter produksjonslista så høyt. Da sitter vi igjen med fantastiske uttak som både vi, utøverne og publikum setter pris på sier kommersiell leder i Norges Friidrettsforbund, Fredrik Samuelsen.

Det er som vanlig reklamebyrået We Are Live som står bak kampanjen. Filmen er produsert av Einar Film med Torstein Bjørklund på regi.

- En del sponsorsamarbeid føles litt tvungent og resulterer ofte i mediokre kreative uttak. Her føler vi at vi har truffet godt og bruker sponsoratet på en morsom, uventet måte som alle tjener på, og som vi tror folk kommer til å like, sier byråleder Herman Mueller Stormyr.

- Da vi så Karsten Warholm ta OL-gull i Tokyo fikk vi veldig lyst til å møte han. For å realisere drømmen skrev vi han inn spareuniverset til Extra, slik at vi kunne møte han på opptak. Det var stas. Vi fikk autografen og alt, sier Simen Frogner, som står bak ideen sammen med kollega Fredrik Bjørn i WAL.