Fagleder i Anti, Per Kristian Voss Halvorsen starter opp byrå sammen med Ina Egelandsdal. Tidligere SMFB-ansatte Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre er også med på laget og sammen starter de opp byrået «Ring 2».

- Vi har alltid hatt lyst til å jobbe med PK (Per Kristian Voss Halvorsen). Han er en av de beste strategene vi vet om, har en unik forståelse av mennesker og er i tillegg en knallbra fyr. Ina er en av bransjens mest erfarne prosjektledere, har en kapasitet man kan misunne henne, og har rykte på seg for å være en skikkelig kulturbygger, sier duoen.

Gjersøe og Ekre har vært et toneangivende kreativt team de siste 15 årene og har relasjoner til merkevarer som VG, Freia og Ikea. I 2018 ble de tildelt Kreativt Forums ærespris. I vår forlor de SMFB.

Les mer: Stjerneteam forlater SMFB etter 15 år: - Vet ikke hva vi skal gjøre

- Bransjens sterkeste team
Nå går de inn i et samarbeid med Voss Halvorsen som har lang erfaring med strategi og kreativitet. 

- Når du er i en situasjon hvor du kan starte noe sammen med det jeg anser som bransjens sterkeste team, og så ser at dette kan gjøres med en daglig leder som Ina, er det vanskelig å la være. Det var ikke lett å slutte i Anti, men dette var rett og slett for spennende. Særlig når det skjer samtidig som bransjen er i stor endring, og annonsørene i større og større grad ser muligheten for å jobbe med mindre, men tydelige og sterke miljøer, sier Voss Halvorsen.

Ina Egelandsdal kommer fra Pol der hun har vært siden 2014. Hun har bred erfaring både fra prosjektledelse og byråoppstarter og har jobbet med alt fra FHI og Helsedirektoratet, til DNB og Norsk tipping.

- Å starte med blanke ark er ikke alle forunt. Jeg var tidlig inne i både Pol og Anorak da de startet opp, og har sett hvor viktig det er å bygge en sterk kultur med gode rutiner som gir rom for kreativitet. Dette er en prosess som jeg syntes er utrolig spennende og givende. Det pumper litt ekstra i blodet, man må bevise og jobbe beinhardt. Og at vi nå starter for oss selv er intet mindre enn veldig stas, sier hun.

Voss Halvorsen forteller at de ikke har tatt med kunder fra selskapene de har jobbet i, men at de har gjort jobber for andre annonsører allerede. Siden byrået er under etablering kan han foreløpig ikke avsløre hvem det er.

De kan heller ikke gi oversikt over eierandeler i selskapet, men avslører at det er de fire som er med fra starten som sitter på eiersiden.

Kvalitet foran kvantitet
Byrågründerne forteller at det nye byrået vil bestå av en liten kjerne med høy kompetanse

- Dette gir kundene en trygghet for at det er nettopp PK, Ina, Alex og Hans Magne de skal jobbe med. Vi har ingen døråpnere og en haug med folk som deretter skal gjøre jobben, sier dem.

Ring 2 påpeker at de har et stort nettverk av ressurser de kan benytte når det trengs. Det forteller dem at beholder kostnadene nede, samtidig som man har de beste forutsetningene for å løse oppdrag effektivt.

- Selv om vi er små og få, eller kanskje nettopp derfor, er vi fleksible, effektive og kan levere kreativitet og strategi på et svært høyt nivå. Vi ønsker oss ukompliserte samarbeid, med stort fokus på transparente prosesser og med høy grad av tillit. Også i forhold til andre samarbeidspartnere, sier Egelandsdal.

Partnerne ønsker samtidig å samarbeide med andre aktører i bransjen.

- Vi er allerede i dialog med konsulentselskaper, PR-byråer og mediebyrå-nettverk. Sammen skal vi jobbe for kundens beste, ikke i konkurranse med hverandre. Målet er ikke å få så store kontoer som mulig, men å levere skikkelig gode, kreative prosjekter, sier gründerne.

Byrået vil ha lokaler i Skyskraper-bygget hvor Akerselva møter Ring 2 i Oslo.