«Plass» er det sentralet temaet i den nye reklamekampanjen fra Obos, nærmere bestemt det grunnleggende ønsket folk har om å finne sin plass i livet.

- Obos opererer i flere kategorier innen eiendom, men det viktigste vil alltid være å bygge boliger for å gi folk plass til å bo der de ønsker, sier direktør for merkevare og samfunnsansvar i Obos, Svein Sælid.

«Alle fortjener å finne sin plass» er det nye slagordet til Obos.

- For oss som jobber i Obos er dette en selvfølge, men det føltes som et godt tidspunkt å gjøre dette til tema i kommunikasjonen vår også fortsetter han. Vi ønsker å få fram at Obos bruker overskuddet til å kjøpe nye tomter og utvikle flere boliger for medlemmene enn noen gang, og at vi gjennom nye løsninger som Obos Deleie ønsker å gjøre det lettere for flere å finne sin plass i boligmarkedet, fortsetter Sælid.

Tidligere i år ble Obos gjenstand for medlemsopprør og påfølgende mediestøy som følge av at boligbyggelaget hadde solgte en eiendom til et utleieselskap. Konflikten tilspisset seg da konsernsjef Daniel Siraj kom med en oppfordring til selskapets ansatte om å møte som medlem på generalforsamlingen i juni.

- Er dette et svar på medlemomsopprøret tidligere i år?

- Nei, det er ikke et svar på opprøret. Samtidig opplever vi at i lys av den støyen som var rundt Obos i vår er dette et godt tidspunkt for å minne alle om at det viktigste for oss alltid har vært og vil alltid være at så mange som mulig skal kunne eie sin egen bolig, sier Sælid.

Obos har jobbet med reklamebyrået Anorak siden 2019, og de står også bak årets kampanje.

- Ideen til filmen kom etter at vi hadde diskutert hva vi følte virkelig er kjernen til Obos og hva som gjør Obos viktig i folks liv. Behovet for å høre til, og finne sin plass er så grunnleggende, og noe alle har kjent på enten man flytter til en ny by, eller skal etablere seg i byen man har vokst opp i, forteller teamet i Anorak.

Det har blant annet bestått at kreatørene Magnus Høgberg Hansen, Pål Høyer-Andreassen og Tone Janson.

De gleder seg stort over å ha fått med Cezinandos låt «Håper du har plass» i filmen.

- Etter å ha jobbet en god stund med konseptet «Plass» som en mulig overordnet kommunikasjonsretning for Obos, kom vi på Cezinando-låten. Vi visste at han aldri har tillatt noen å bruke musikken i reklame tidligere, så vi tenkte det var en long-shot. Filmen og tema likte vi uansett, men vi ble veldig glade da vi hørte at Cezinando likte det og lot oss bruke låten. Den løfter både budskapet og filmen flere hakk, sier teamet.

Filmen er produsert av Bacon med Martin Werner på regi.