Power tar det første miljøskrittet med tanke på å tilby en løsning for «pant og salg av brukt elektronikk.» Elektrokjeden lanserer denne helgen en landsdekkende panteordning for brukte elektroprodukter og salg av sertifiserte, brukte produkter.

- Målet er at panteordningen skal stimulere til at flere leverer inn brukt elektronikk, i stedet for å ha de liggende i skuffer og skap.  På den måten bidrar ordningen til at de produktene som fortsatt kan brukes blir satt i stand og får en ny eier, at det kastes færre elektriske produkter og at materialer som kan gjenvinnes blir gjort tilgjengelige, sier adminstrerenede direktør i Power, Anders Nilsen, til Kampanje. 

- En gamechanger
Power går ikke stille i dørene når de lanserer dette, ifølge nordisk markedssjef, Johannes Ittelin-Brynildsen, som lover høyt medietrykk. 

- Dette er en game changer for bransjen vår. Vi er først ute med denne ordningen og investerer derfor tungt i denne kommunikasjonsjobben, sier han.

Ittelin-Brynildsen mener Power «nå tar en større rolle i hele produktets livssyklus.»

- Vi har allerede bygget opp supportavdelinger og smarte tjenester for å ivareta kunden etter kjøp. Nå tar vi også en tydeligere rolle i produktenes «siste reise», for dermed å bli en relevant destinasjon i hele livssyklusen til TV-er, hvitevarer, PC-er og mobiltelefoner, sier han.

Her kan du se den nye reklamefilmen Power der elektronikkjede vil at Astrid skal kjøpe Franks gamle mobil. 

- Det blir stort trykk
Kampanjen skal tas ut i alle Powers markeder og går på lufta både i Norge, Danmark og Finland til helgen. Som vanlig er det Schjærven som har hatt hånda på det kreative rattet.

- Det blir et stort trykk i alle media fremover, og vi forventer oss stor effekt av kampanjen, i og med at Power er den første elektrokjeden som tar tak i gjenbruk på en god måte, sier rådgiver, Knut Røse, hos Schjærven.

Han forventer at filmen vil gi Power «stor effekt».

- Det har vært svært givende å lage god kommunikasjon rundt dette. Vi ser jo at kundene etterspør slike konsepter mer og mer, uansett bransje. Power er nok en gang først ute med en skikkelig game changer, sier han.

Han har sammen med styreleder og konsernsjef i Schjærven, Ståle Schjærven, vært rådgiver, mens Øyvind Leonsen og Jon Erik Skiælder har vært kreativt ansvarlige. Prosjektleder har vært Tone Bedzeti.

Filmen er produsert av Fantefilm med duoen Henrik Sander og André Koot på regi.

Sikter mot 100 mill. i bruktsalg
Ifølge administrerende direktør, Anders Nilsen, viser undersøkelser at de viktigste barrierene for at nordmenn ikke handler brukt elektronikk i dag, er frykten for at produktet ikke fungerer som det skal, at det er stjålet samt fraværet av garantier og klage- og returrett.

- Å tilby tilrettelagt salg gjennom en kjent forhandler, i tillegg til garanti på brukte produkter, vil kunne endre nordmenns syn på kjøp av brukt elektronikk vesentlig, mener Nilsen, som forteller at planen er å omsette brukt elektronikk for 100 millioner kroner det første året.

Power-sjefen legger ikke skjul på at de er en del av en bransje med mange utfordringer knyttet til forbruk, avfall og miljø.

- Dette jobber vi kontinuerlig med, og lanseringen av RePower er en begynnelse på noe større som forhåpentligvis kan bidra til å gi elektronikkprodukter et lengre liv, og dermed redusere forbruket av, og miljøpåvirkningen fra, denne typen produkter. Samtidig er dette også en kommersiell satsing for oss. Vi ønsker at kjøp, salg og reparasjon av brukt elektronikk skal stå for en vesentlig del av våre inntekter i fremtiden, sier Anders Nilsen.