Fredag i forrige uke ble det nye Munchmuseet i Bjørvika offisielt åpnet. Samme dag ble også en pressemelding om et kommersielt samarbeid mellom Munch og bilmerket Polestar - der samarbeidet beskrives som overraskende, men allikevel naturlig - sendt ut. I pressemeldingen sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen at han tror Edvard Munch ville skaffet seg en Polestar hvis han levde i dag.

– Edvard Munch hadde en stor interesse for tekniske nyvinninger og jeg er ganske sikker på at hvis Munch hadde levd i dag, så hadde han nok ervervet en Polestar, sier altså Munch-direktøren i pressemeldingen. 

Forskerforum, som først omtale saken, skriver at det har dukket opp flere sterke reaksjoner på kommentaren i sosiale medier. 

Sosiolog og spaltist Kjetil Rolness er blant dem som reagerer, og i et innlegg på Facebook spør han om dette er «tidenes mest hjernedøde utsagn fra en museumsdirektør?».

- Er det ingen grenser for hvor langt det nye museet vil gå for å prostituere navnet Munch, slik at andre kommersielle merkevarer kan få posisjonere seg i kulturlivet, skriver han videre. 

Kommentator i Minerva, Jan Arild Snoen, reagerer også på uttalelsene. 

- Jeg synes det er flott at private bedrifter sponser kulturlivet, men det kan ikke være meningen at Munch-museets direktør @steinhenrichsen skal betale tilbake med denne meningsløse reklamesvadaen, og attpåtil i Munchs navn, skriver han på Twitter. 

Munch-direktør Stein Olav Henrichsen sier til Forskerforum at sitatet var humoristisk ment.

- Det ble sagt litt spøkefullt, med tungen i kinnet. Vi tillater oss å ha litt humor på Munch. Hvis man ikke ser humoren i det, kan det jo fremstå som litt unødvendig.

Nettstedet Subjekt skriver at utsagnet har «eksplodert» i sosiale medier.