Da det originale Munchmuseet ble utsolgt til åpningshelgen valgte Finn.no å åpne sitt eget museum, slik at flere kunne få en Munch-opplevelse i løpet av helgen.

- Vi snudde oss rundt, og gjorde et søk på Munch i vårt eget søksfelt og så at det er over 1.000 brukte Munch-skatter på Torget. Resultatet stilles ut gjennom hele helga i Bjørvika, sa Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn før åpningen.

Les også: Finn åpner eget Munch-museum i Bjørvika: - Slår flere fluer i en smekk

Bak idéen står reklamebyrået Morgenstern. Jørgen Bøhle Bakke og Ester Hjellum, kreatører i Morgenstern, er imponerte over Finns gjennomføringskraft og kan fortelle at alt ble satt opp på rekordtid.

- Vi pitsjet ideen til Finn fredag ettermiddag, akkurat én uke før selve åpningen. Jeg tror det er få kunder som evner og våger å ta en slik beslutning om å kjøre på, knapt uten betenkningstid. Det har vært intensivt, men utrolig gøy å jobbe med dette, sier Bøhle Bakke og Hjellum.

Samlet inn til TV-aksjonen
Totalt var 1.500 personer innom Finn-museet i åpningshelgen. Det var akkurat ti prosent av billettene som ble solgt til det originale museet. Og før den første kvelden var omme var all bruktkunsten i Finns museum kjøpt.

Inntektene av salget gikk til helgens TV-aksjon. Totalt samlet museet inn 216.000 kroner.

- Vi er overveldet av responsen og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått. Finns Munch-museum var vår måte å hylle Munch på, ikke minst på vegne av alle de som ikke hadde fått billetter til åpningen. Samtidig fikk vi løfte frem skattene som finnes på Torget, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.no. 

- Når vi får en så god ide i fanget, er det umulig å ikke gripe den. Og vi var nødt til å agere raskt skulle vi komme i mål til museumsåpningen – som tross alt var avgjørende for ideen. Jeg er imponert over Morgensterns innsats for å realisere en utrolig kreativ ide, teamet har virkelig stått på natt og dag for få dette til, legger hun til. 

- En fantastisk kunde
Morgenstern har jobbet med Finn siden 2016, samme år som byrået ble etablert. 

- Finn er en fantastisk kunde og partner, og et stjerneeksempel på hvilken verdi et langsiktig samarbeidsforhold har. Både for å forstå hverandres «business», men også for å etablere en tillit som gjør at vi sammen kan bevege oss raskt og likevel treffe på mål. Det forholdet vi har til hverandre var avgjørende for at dette ble så bra, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern.

Teamet bak museet fra Finn var nevnte Lill Johnsen og Katrine Øinæs Myrseth, leder for sosiale medier. Fra Morgenstern var det kreatørene Bøhle Bakke og Hjellum, samt Sebastian Prestø og Anders Muurman HolmMona Larsen var prosjektleder, Cathrine HøgebølGunveig Staven og Philip Notland var designere. Produsent Yakob Dahl Changezi var produsent, mens Kielland var rådgiver.