Prosjektet, som har fått navnet «Langskip», er det største klimaprosjektet i norsk industris historie. Kampanjefilmen er laget av reklamebyrået Maverix er filmet på Vikingskipmuseet på Bygdøy, og filmen har blitt produsert på norsk, engelsk, tysk og fransk. Den ruller nå over skjermene under Expo i Dubai.

- Vi er veldig godt fornøyde med at filmen formidler denne unike miljøteknologien på en måte som knytter Langskip-prosjektet tydelig sammen med Norges stolte maritime historie, forteller Rune Gutteberg Hansen, kommunikasjonsdirektør i Gassnova SF.

Prosjektet har fått navn fra Norges maritime historie gjennom vikingenes Langskip.

Se kampanjefilmen nederst i saken.

Premiere på verdensutsilling
Gassnova SF, som er statens foretak for CO2 håndtering, har i en årrekke samarbeidet med industrien for å få på plass Europas første industrielle fullskalaprosjekt for karbonfangst og -lagring. Selskaper som Norcem, Equinor, Shell, Total Energies og Fortum Oslo Varme er del av Langskip-prosjektet, sammen med Gassnova og Olje- og energidepartementet.

- Langskip er det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne, og satsingen skal blant annet bidra til å dele kunnskap om karbonfangst og -lagring med verden rundt oss, forteller Gutteberg Hansen.

Det norske reklamebyrået Maverix står bak filmen som har premiere på Expo 2020 Dubai. Expoen skulle egentlig bli avholdt i fjor, men ble utsatt grunnet koronapandemien.

Gassnovas kampanje formidler Langskip til publikum under utstillingen, der teknologi og deling av kunnskap står sentralt. Utstillingen varer til mars neste år.

I prosjektet deler partene kunnskap og erfaring utover det som er vanlig for et industriprosjekt. Langskip skal redusere klimagassutslipp og legge til rette for verdiskaping fremover.

Det første oppdraget
Maverix vant i vinter en byråkonkurranse for nettopp Gassnova og denne filmproduksjonen er deres første oppdrag for deres nye kunde. Filmen er signert med alle samarbeidspartnerne i prosjektet - Norcem, Fortum Oslo Varme, Shell, Total Energies, Equinor, Northern Lights, samt Olje- og energidepartementet og Gassnova.

- Maverix består av brennende hjerter for miljøet og dette har vært et drømmeoppdrag for oss. Vi appellerer til både hjerte og hjerne når vi nå skal fortelle historiene om Langskip. Stadig flere kunder etterspør konkret kompetanse om bærekraft, noe vi har investert tungt i, forteller byråleder Linda Nordheim.

Liv Lønne Dille er prosjektleder for Langskipfilmen hos Gassnova. Kim Gothard Taanevig i Maverix er regissør for filmen, som skal vises gjennom alle de 182 dagene Expo i Dubai pågår.

Se kampanjefilmen her: