Kari Traa lanserte nylig sin nye vinterkolleksjon, og i den forbindelse ruller de ut en stor internasjonal reklamekampanje med tittelen «Girls will be girls», der budskapet er at det fortsatt er en lang vei til likestilling i idretten.

- Fortsatt må kvinner kle seg i seksualiserte klær for å utøve idretten sin, og de må se langt etter å lønnes på samme nivå som sine mannlige idrettskolleger, det er totalt uholdbart. Som en merkevare av og for kvinner, må vi gjøre det vi kan for å bidra til at det legges press på og snakkes om hvordan vi kan endre disse forholdene, sier kreativ leder Kathrine Pedersen i Kari Traa.

Klesmerket har jobbet med reklamebyrået Pol på kampanjen.

- «Girls will be girls» handler om at kvinner ikke skal måtte tilpasse seg eller godta ulike normer og regler bare fordi de er jenter og kvinner. Dette gjelder i stor grad i dretten og i samfunnet forøvrig, sier teamet i Pol, som består av kreatørene Thea Emanuelsen og Anders A. Holm.

Kampanjen går bredt ut i flere markeder og består av filmer, sosiale medier-aktiviteter og influencer-samarbeid. Den har allerede fått omtale i flere amerikanske medier.

Kari Traa har kontorer i alle nordiske land, samt Tyskland og USA, og varene distribueres til ytterlige 20 markeder, forteller merkevaredirektør Karl Henrik Felde.

- Merkevaren er en av få nordiske merkevarer som har lykkes i Nord-Amerika. Det gjør at mye av vårt fokus går mot det markedet. «Girls will be girls»-filmen skal derfor vises på 37 forskjellige kinoer i Devner de syv neste ukene. Kampanjen er først og fremst digital, men vi gjør vi retail execution hos flere partnere i våre kjerne markeder, sier han.

Filmen er produsert av Einar Film med Marie Kristiansen på regi.