Sølvfisken for august går til Av-og-til, som har fått hjelp av Kitchen Reklamebyrå til å lage en kampanje som skal bevisstgjøre foreldre rundt drikking foran barn.

Konseptet i kampanjefilmen bygger på en absurditet som har skapt stort engasjement i sosiale medier. Hvordan reagerer vi når vi ser barnehageansatte drikke på jobb, en situasjon der alkoholen åpenbart ikke hører hjemme? Og er det veldig annerledes for barna om vi drikker i lignende situasjoner hjemme?

Benedicte Svartdah Killi og Gry Sagvolden har vært kreatører i Kitchen. Hans Moe har vært konsulent.

Les mer: Ny PR-kampanje åpner pils i barnehagen: - Skål barna

- Kommunikasjon kan ha ulike oppgaver. Ofte skal reklamen få oss til å løpe og kjøpe, andre ganger skal den informere. Men, den sterkeste kommunikasjonen er kanskje den som får oss til å stoppe opp og reflektere over egne valg, sier juryen i Sølvfisken.

De mener det er nettopp det sølvfisk-vinneren for august gjør.

- Filmen har nok gjort litt vondt i hjertene til mange foreldre, men det har nok også bidratt til at flere har tenkt litt over hvordan de selv opptrer foran barna. Oppsummert: Viktig sak, fin idé, godt utført, avslutter juryen.

Filmen er produsert av Pravda med Morten Borgestad på regi. Se den her: