Det er produksjonsselskapet Babusjka og regissør Jakob Rørvik som står bak Visit Oslos nye kampanje. 

Bakgrunnen er at Visit Oslo ønsket å selge inn Oslo som reisemål nasjonalt da Norge stengte grensene for utenlandske turister under pandemien. Markedsundersøkelser viser at mange nordmenn er dypt skeptiske til Oslo som reisemål, noe Visit Oslo mener står i sterk kontrast til den økende internasjonale entusiasmen. 

- Mange nordmenn har vært i Oslo, men det er kanskje lenge siden, eller det har vært i forbindelse med jobb, kurs og lignende, og som en følge av tett program har de ikke hatt tid til å oppdage de beste sidene ved byen. Som vi osloborgere vet, Oslo har utviklet seg voldsomt de siste fem-ti årene, og dette ønsker vi å vise nordmenn over hele landet, sier Anne-Signe Fagereng, markedssjef i Visit Oslo. 

Kampanjen har blitt kjørt på Facebook, Instagram, VGs nettavis og Storby. 

Tord Baklund i Visit Oslo sier at Oslo-folk kommer fra hele landet, og at alle som én kjenner en Oslo-skeptiker eller fler.

- Enten i vennekretsen, eller i familien. En osloskeptiker kan som kjent være kompromissløs i sin Oslo-dom, men, viser det seg, ofte tuftet på manglende kunnskap og kjennskap. De forrige filmene beviste dette, og fordi de fungerte så bra, og har skapt mye humring og interesse, bestemte vi oss for å lage en ny runde med Oslo-skeptikerne, sier Baklund.

- Denne gang rettet mot alt byen har å tilby kvinner og småbarnsmødre, og en «wild-card»-film der målgruppen ikke er så tydelig definert, men som tar sikte på å overbevise skeptikere at Oslo har noe å tilby uansett hvor «sær» du måtte være, sier Baklund.

Oslo kommune har også vært på turistjakt: Ga oslofolk tusen kroner og én dag for å få folk til å reise til hovedstaden