Det har vært noen gode uker for VG som først beholdt tittelen som Norges største mediehus med en samlet dekning for papir og nett på 2,2 millioner personer og deretter ble opplagsvinner med sitt digitale produkt, VG+. Økningen var her på hele 20.854, en vekst på ni prosent i et marked som økte med litt over tre prosent.

Samtidig fortsetter arbeidet med å revitalisere kommunikasjonskonseptet til VG og det kjente slagordet «dagen er ikke den samme uten».  I flere år har arbeidet med å sette VG inn i en meningsfull kontekst for moderne forbrukere pågått og nå er SMFB og VG klar med en ny kampanje som er en oppfølger til fjorårets «Fy f**n!»-kampanje.

- Der den forrige kampanjen fokuserte på reaksjonene til folk i det de ble eksponert for en ny VG-sak, viser denne hvordan innholdet i VG har en spesiell plass i det daglige liv. Både som småprat blant familie, noe å bli sinna eller glad for, og som samtaleredder i litt ubehagelige situasjoner, sier Pia Ølstad, kreatør i SMFB.

Les også: SMFB gir nytt liv til VG-slagord i ny kampanje

Hilde Gammelsæter, markedssjef i VG, sier det etter fjorårets suksess «var naturlig å videreføre dette kommunikasjonskonseptet».

- VG favner bredt hos alle og kobler nordmenn sammen i hverdagen. Fordi vi har de beste historiene, og «dagen er ikke helt den samme uten», sier hun.

Her kan du se den nye reklamefilmen til VG og SMFB. 

- Det nye været
Rådgiver og daglig leder i SMFB, Kristian Schøning-Kristiansen, sier VG har «et slagord som stemmer godt overens med merkevaren. ‘

- Dagen er ikke helt den samme uten, det er jo en grunn til at man har trykka seg inn på VG før man i det hele tatt har rukket å tenke over hvorfor man plukka opp mobilen. I det siste halvannet året har vi delt saker og diskutert nyheter som aldri før. Man kan nesten påstå at VG er det nye været, noe man kan snakke med alle om, og det føltes som en veldig riktig videreføring av fjorårets kampanje, sier Kristian Schøning-Kristiansen

Kampanjen er brettet ut på TV, digitalt, utendørs og radio. Filmproduksjon er som sist gjort av Bacon med Andreas Riiser på regi, og radio er produsert av Sagveien Resort.

Teamet bak den nye filmen har vært Pia Ølstad, Linus Hjellström og Hans Martin Rønneseth på det kreative, mens planner har vært Hanne Danielsen. Konsulent har vært Kristian Schøning-Kristiansen med prosjektlederne Mari Jacobsen, Henriette Valeur og Vibeke Wiedsvang.