Lenge har Kiwi vært landets beste lavpriskjede på bleier gjennom Bleieavtalen. Den ga kundene hver fjerde bleiepakke gratis.

Extra fulgte like etter og ga sine kundene sine 20 prosent, ikke bare på bleier, men på samtlige babyprodukter.

Og tidligere i år kom også Rema 1000 på bleiebanen. De ga kundene sine 25 prosent rabatt på alle bleiepakker gjennom Æ-appen.

At konkurrentene til Kiwi har like gode tilbud som dem, er bensin på bålet for de helgrønne som kutter enda mer i sin bleieavtale. Nå får småbarnsforeldre annenhver bleiepakke gratis.

- Vi synes derfor det var på sin plass med en liten gave til disse småbarnsforeldrene, sier Jacob Rolland, marketingsjef i Kiwi.

I den sammenheng har de også snekret sammen en helt ny reklamefilm som du kan se nederst i saken.

Som Nettavisen omtalte mandag så følger nå både Rema 1000 og Coop ekstra etter, og gir sine kunder 50 prosent rabatt på bleiepakker.

- Nå gir vi våre Æ-kunder et enda større priskutt - på 50 prosent. Da får du kuttet på hver eneste bleiepakke du kjøper, rett i kassa, uansett om du skal ha én eller fem, sier presseansvarlig i Rema 1000, Torkel Fjørtoft til Nettavisen.

- Extra har lovet å være det beste valget for småbarnsfamilier. Vi skal alltid være like billig som våre konkurrenter. Vi lanserer derfor medlemskupp på minus femti prosent på alle bleier i Extra, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til samme avis.

Kiwi skriver i en pressemelding at rabatten er en gave til alle som nå venter barn, og at det kan være ganske mange. Tall fra SSB viser at det hittil i 2021 er født 1157 flere barn i første halvår i Norge i år enn på samme tid i fjor. Koronapandemien kan med andre ord ha ført til en babyboom.

- Det har med andre ord vært en ekstra travel tid for storken som leverer disse barna. Vi i Kiwi vil gjerne med glimt i øyekroken gi budbringerne en ekstra oppmerksomhet. Det er en farefull og lang ferd, men det går bra til slutt. Den største gaven av dem alle blir levert på døren til alle de som har blitt flere, skriver Kiwi.

Det er Alexander reklamebyrå som er byrået bak reklamen, hvor prosjektleder og konsulent var Marius Wold. Kreativt team var Ying Hau og Jeppe Christoffersen. Fantefilm har laget filmen med regissørene Henrik Sander og André Koot i spissen. Produsent var Hugo Hagemann Føsker og Tor Markus Iden.

Se reklamefilmen her: