Postgirobygget-vokalist Arne Hurlen tolker Vidar Sandbeck-klassikeren «Pengegaloppen» i ny reklamefilm for OneCall.

- Den må ha blitt spilt hjemme da jeg vokste opp, for jeg husket bemerkelsesverdig mye av teksten og nesten all melodi. Spesielt verset der gubben var så tynn at han krøyp inn i sprekken i sparebøssa, må ha gjort inntrykk. For det kunne jeg utenat, sier Arne Hurlen.

Han var derfor ikke vanskelig å be da han ble spurt om å gjøre en tolking av klassikeren til mobiloperatøren OneCalls nye reklamefilmer. Men å komme fram til en endelig versjon, bød på noen utfordringer og ganske spenstige omveier.  

- Selv om det er en god melodi, er den også litt krøkkete og stakkato. Så når tempoet måtte opprettholdes, var det ikke kjempelett å lage en ny versjon. Vi forkastet både en hip-hop-versjon som gikk for sakte, og en rockabillyversjon som ikke ga den rette stemningen – føler jeg fikk ideen om å dra den mot «Eye of the tiger» i uttrykket, altså mer rocka. Jeg er godt fornøyd, og synes det er skikkelig gøy å høre på den selv, sier Hurlen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til OneCall der Arne Hurlen tolker den norske klassikeren fra 1950-tallet. 

- Må tillate oss å feire litt
Filmene med Hurlens nyinnspilling er utviklet av Los & Co. Her vises en rekke situasjoner der folk bruker penger på ting og gode opplevelser, men det kan jo så lenge man også har andre regninger som skal betales, være som i sangen «både til litt bekymring og besvær.»

- Vi vet jo at det er viktig å være flink med pengene, men vi kan ikke være flinke absolutt hele tiden. Innimellom må vi tillate oss å feire litt, være impulsive og bruke penger på det vi har lyst på. Så når pengene flyr, kan det være lurt å spare der en kan. For eksempel på billig mobiltelefoni fra OneCall, sier Ragnar Roksvåg.

Filmene er laget i samarbeid med regissør Jesper Ericstam og Social Club. Markedsdirektør Albert Arli i OneCall er glad for at Hurlen takket ja, men legger ikke skjul på at han siden innspillingen har gått rundt med sangen på hjernen.

- Vi jobber mye med kommunikasjon og film gjennom et år, men det er sjelden prosjekter gir så mye energi i alle ledd som dette. Vi falt umiddelbart for ideen om Pengegaloppen, og derfra og inn har det handlet mest om å forvalte ideen smart og beholde all sjarmen på veien. Musikk er spesielt å jobbe med, fordi vi vet det både er personlig, og noe alle vil mene noe om. Men når vi til slutt fant stilen, ble sluttresultatet akkurat så bra som vi håpet på, sier Arli i OneCall.

Til å jobbe på prosektet har foruten Arli også Trine Norheim Rake og Pål Almark deltatt fra kunden, mens det kreative teamet i Los & Co har bestått av Charlotte Bakken og Ragnar Roksvåg. Jan Christian Fosseidbråten har som alltid vært strategisk rådgiver, mens Ingunn Kristensen er oppført som kundeansvarlig. Fra Social Club har i tillegg til Ericstam også Magnus Theorin vært med.