I 2001 åpnet dørene til Norges første Vitusapotek. Nå, 20 år senere, åpner apotek nummer 300. Markedssjefen i apotekkjeden, Helen Felde, forteller at de er stolte av deres 20 år lange historie og det de har bygget opp.

- Vi har som mål å være en viktig aktør i bransjen også i årene som kommer, sier hun. 

I juni ble tre byråer, deriblant reklamebyrået McCann, invitert til å være med i en pitch om å utvikle og produsere en film som markerer jubileet. Felde forteller at de fikk flere gjennomarbeidede, gode ideer fra alle. Til slutt var det nevnte McCann, som allerede har jobbet med apotekkjeden en stund, som stakk av med seieren.

- De presenterte oss for en idé som traff godt på våre kriterier her om å lage en film som skulle fremme våre dyktige medarbeidere og samtidig føles relevant for våre kunder i ulike livsfaser, utdyper hun.

Ønsket med filmen er å treffe alle kundene, men også skape en intern stolthet blant deres tusen medarbeidere, ifølge Felde.

- Sterk merkevare og utfordrer
Kreatør Kim Amundsen forteller at deres idé var å forsterke slagordet «Vi vet»:

- Samtidig ville vi fortelle historien om hvordan medarbeiderne i Vitusapotek har møtt oss med trygghet og omsorg i 20 år - uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra, sier han.

Det nye konseptet gikk på lufta 10. september og vil gå på TV i uke 36 til 39.

Bjørn Sloreby, byråleder i McCann Oslo, sier selv at hans team har mange års erfaring fra kategorien og beskriver seieren som «en hyggelig bekreftelse for teamet og byrået».

- Vitusapotek er en sterk merkevare og utfordrer i kategorien, og som alltid handler det for oss som byrå om å sikre sikre at de spiller en meningsfull rolle i folks liv. Og for å lykkes med det må vi skape godt kreativt håndverk som er forankret i oppdatert innsikt, sier han.

Hos McCann har teamet bestått av prosjektleder Susanne Vikskjold Solberg og det kreative teamet Amundsen og Siv Trælvik Breien. På filmproduksjon står Stories ved regissør Christian Schlüssler og produsent Peter Bryng. De ansvarlige hos Vitusapotek er marketing manager Tonja Pritchard, digital marketing manager Andrea Weiergang, samt nevnte Felde.

Her kan du se den ferske filmen: