Norges største private miljøfond, Handelens Miljøfond, jobber for å redusere plastforsøplingen og plastforbruket, samt øke plastgjenvinningen. Nå får de hjelp av sosiale medier-byrået Elg for å bli synlig i sosiale kanaler.

- Bevisstgjøring og synlighet i sosiale medier er avgjørende for å tiltrekke oss kvalifiserte søkere og de beste prosjektene, sier medlems- og kommunikasjonssjef i Handelens Miljøfond, Mari Nordstrøm.

Hun mener de har en «gigantisk» jobb foran seg:

- Vi bruker og kaster alt for mye engangsplast, det gjenvinnes alt for lite, og vi har dessverre store mengder med plastsøppel i naturen vår, sier hun og legger til:

- For å løse disse utfordringene må vi bruke midlene våre på prosjekter som gir miljøeffekt, og får å nå ut til nettopp disse i sosiale medier trenger vi et byrå som spesialiserer seg på nettopp dette. Da var Elg et naturlig valg.

Handelens Miljøfond har medlemmer fra store, norske dagligvarekonsern, fag- og servicehandelskjeder, samt enkeltstående. Butikker. 50 øre fra hver plastbærepose medlemmene omsetter går tilbake til en støtteordning. I dag omsetter medlemmene over 85 prosent av totalt antall plastbæreposer som selges i Norge.

Byråleder Siri Platou forteller at hun er både stolt av og glad for tilliten:

- Via sosiale medier skal vi gjøre folk mer bevisste på hva som kan gjøres for å få bukt med plastproblemet. Dette er innhold som engasjerer, og en av våre viktigste oppgaver, sier hun.

Samarbeidet er allerede godt i gang. Tidligere i år jobbet byrået med synlighet og engasjement rundt «Plastsimulatoren», et digitalt verktøy for å simulere konsekvensene av å iverksette ulike miljøtiltak.

Hvert år utlyser miljøorganisasjonen 110 millioner kroner for å tiltrekke seg de beste søkerne og mest innovative prosjektene for å få bukt med plastproblematikken. I høst jobbet Elg blant annet med å utforme kommunikasjon og kampanjemateriell til sosiale medier i forbindelse med utlysningen.

Fremover skal de også hjelpe Handelens Miljøfond med å utvikle kanal- og innholdsstrategier, kreative uttak, organisk og betalt distribusjon, samt optimalisering av kampanjer.