- Selv om vi også har våre problemer her i nord, ser nok resten av verden på Norge som et lite eventyrland. Det trenger vi nordmenn å bli minnet på en gang iblant, hvor heldige vi egentlig er.

Det sier Try-konsulent Lars Mitlid om bakgrunnen til Forsvarets nyeste kampanje.

Hovedfilmen i kampanjen, som du kan se nederst i saken, er produsert av Heimlich. Regissør er Netflix-aktuelle Roar Uthaug.

- Vi må alle jobbe hver dag for å ta vare på verdiene vi er så glade i, og vi i Forsvaret har selvfølgelig et ekstra ansvar. Derfor er vi alltid på utkikk etter de beste folkene til våre utdanningsløp og til våre stillinger, både militært og sivilt, sier markedssjef i Forsvarets Mediesenter, Gry Bohne Hauge.

Filmen «Det var en gang et land» er en oppfølger til «Fantastiske ingenting» som vant sølvfisk på TV 2 i 2018, og som ble omtalt som «verdens vakreste rekrutteringsfilm» av det internasjonale nettstedet Forces året etter.

Karin Lund og Øystein Halvorsen forteller at ideen til kampanjen har kom for flere år siden, men har ligget og modnet frem til nå.

- Grunnideen ble til for mange år siden, men vi har gjort mange endringer siden den gang. Den føles enda mer relevant nå, sier kreatørene som forteller at kampanjen ble presentert helt tilbake i 2015.

Sara Hødnebø og Caroline Ekrem var med i idéutviklingen sammen med nevnte Halvorsen og Lund. Marte Heiersttad var prosjektleder og Lars Mitlid var konsulent. Kristian Hajdu var produsent, mens Steinjo står for musikken.

Se filmen her: