Det er alltid en begivenhet når Coca-Cola varsler endringer i sin overordnede reklamestrategi. Sist gang det skjedde var i 2016, da slagordet «Taste the Feeling» så dagens lys. Nå byttes dette ut til fordel for en merkevarefilosofi selskapet kaller «Real Magic». Ifølge Coca-Colas toppsjef Selman Careaga spiller navnet på magien som oppstår når mennesker møtes.

- Med tanke på alt det som har skjedd de siste 18 månedene, så trenger vi å skape flere magiske øyeblikk og finne glede i hverdagen. Vi vil invitere alle til å omfavne magien i oss mennesker, sa Coca-Cola-sjefen på en global lansering onsdag ettermiddag norsk tid.

Lanseringen skjer samtidig som Coca-Cola gjennomgår alle sine globale byråavtaler i alle land. Prosessen skal være ferdig mot slutten av året, men ifølge norsk markedssjef Tonje Haugen i Coca-Cola, er det foreløpig ingen nyheter å melde herfra.

- Dette er en prosess som har pågått lenge og styres fra Coca-Cola sentralt, og det er ikke noe nytt for Norge, sier hun til Kampanje.

Les mer: Coca-Cola sier opp alle byråavtaler - kan ramme Trigger og Carat

Satser stort på gaming
Startskuddet for merkevareplattformen er en helt ny reklamekampanje som har fått navnet «One Coke Away From Each Other». Der stuper Coca-Cola rett inn i gaminguniverset som utspiller seg på e-sport-arenaer rundt om i verden og på streamingnettverk som Twitch.

Her blir arge fiender venner, takket være Coca-Cola, selvfølgelig.

- Navnet på denne kampanjen, «One Coke Away From Each Other”» blir en metafor på det som er helt grunnleggende for vår merkevare; troen på at det som forener oss er sterkere enn det som skiller oss, også i den verden vi lever i nå. For å kommunisere dette tar filmen utgangspunkt i et gaming-univers. Filmen blander en reell og virtuell verden, og spør om en Coca-Cola – for oss et symbol på fellesskap – kan bringe sammen to separate univers, for å skape ordentlig hverdagsmagi, sier Tonje Haugen.

Reklamefilmen lanseres i Norge førstkommende mandag, men du kan se filmen allerede nå, nederst i saken.

Les også: Coca-Cola lanserer ny brus og utfordrer Pepsi Max: - Ønsker å skape litt debatt

Har med Alan Walker og AverageJonas
Her kommer også to nordmenn inn i bildet, nemlig streamer Jonas «AverageJonas» Navarsete og artist og Alan Walker. De har begge fått biroller som streamere i den nye reklamefilmen, og de var også til stede på den globale lanseringen onsdag.

- Det er viktig for oss å vise frem den viktige rollen streamere spiller i gamingbransjen. De vil jobbe sammen med oss for å koble oss på dette publikummet og hjelpe oss fortelle våre historier, sa Stephane Xiberras i reklamebyrået BETC.

Coca-Colas norske markedssjef tror satsingen på gamere vil bli tatt godt imot.

- Gaming har blitt en aktivitet som engasjerer et bredt spekter av befolkningen over hele verden, derfor ble dette et naturlig univers å ta utgangspunkt i for å skape relevans. Vi kommer med et budskap vi tror vil skape positive reaksjoner. I spillverdenen handler det meste om å kjempe mot hverandre. Vi peker på at det som forener oss og bringer oss sammen, er mye større enn det som skiller oss. Som en global merkevare er dette en unik mulighet vi vil bruke. Og for oss i Norge er det selvfølgelig morsomt å se at to av tre kjente ansikter i filmen er norske: Alan Walker og Average Jonas, sier hun.

Gir logoen en klem
I denne filmen slipper Coca-Cola også en ny versjon av logoen sin, som er inspirert av måten navnetrekket til Coca-Cola strekker seg rundt en colaboks, som en slags klem. Selskapet kaller dette en «hug-logo», og den vil være en signatur i markedsføringen fremover. Det er Wieden+Kennedy London, KnownUnknown og Kenyon Weston som står bak dette designet.

Se filmen her: